ΚΈΙΚ ΖΈΒΡΑ
ΚΈΙΚ ΖΈΒΡΑ
Ένα διαφορετικό κέικ εσωτερικής, όσο και εξωτερικής όψεως, και φυσικά γεύσεως, αφού το λικέρ δίνει μια διαφορετική νότα και έντονο άρωμα στο κέικ.
Ένα υπέροχο, σούπερ, αφράτο ΚΈΙΚ ΖΈΒΡΑ αλλά.. χρωματιστό εντελώς διαφορετικό από αυτό που ξέρετε με κακάο..
Δοκιμάστε να το φτιάξετε "παίξτε" και εσείς, δημιούργηστε στην κουζίνα σάς, όμορφες εικόνες όσο και γεύσεις!!
Τι θα χρειαστούμε :
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά, τι ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο, το λικέρ, και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπεκιν, τι βανίλια, και σταδιακά το αλεύρι, συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά,χωρίζουμε το μείγμα στη μέση σε δύο μεγάλα μπολ.
Στο ένα μπολ προσθέτουμε 2-3 σταγονες χρώμα ζαχαροπλαστικης (αρεσκείας μάς)
Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα η ταψάκι διάμετρο 22 εκατοστών, βουτυρώνουμε και αλευρωνουμε καλά, και αρχίζουμε να ρίχνουμε στο κέντρο, 2 κουταλιές της σούπας λευκό μείγμα, στη συνέχεια 2 κουταλιές από το χρωματιστό μείγμα (δείτε τις φωτογραφίες) και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα.
Και με μια οδοντογλιφιδα τραβάμε γραμμές για να βγει το σχήμα από επάνω ( που βλέπετε στις φωτογραφίες)
Ψήνουμε σε προθερμάσμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά.
Το κέικ θα είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο του, και αυτό βγει καθαρό.
Αποσύρουμε από τον φούρνο το κέικ , αφήνουμε να να σταθεί 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμαρουμε, το μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Τέλος το βάζουμε σε μια πιατέλα.... τόσο εύκολο, νόστιμο, εντυπωσιακό,, και σίγουρη επιτυχία...!!!
