Καριοκες νηστίσιμες
Καριοκες νηστίσιμες!! Ευκολες και πολύ νόστιμες...
ΥΛΙΚΑ.
200 γραμμ ζάχαρη
200 γραμμ νερό
1/4 κ.γ κανέλα
2 κ. σ κακάο
4 κ. σ κονιακ
250 γραμμ καρύδια (χοντρό κομμένα)
150 γραμμ φρυγανιά τριμμένη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
300 γραμμ κουβερτουρα για επικάλυψη.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολακι ριχνουμε το νερό τη ζαχαρη το κακάο και τα βάζουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυωσουν για λίγα λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φρυγανιά το καρύδι, την κανέλα, ξύσμα, το κονιάκ και προσθέτουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας και πλάθουμε ένα μεγάλο ρόλο, το τυλιγουμε σε αντικολλητικο χαρτί και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την άλλη μέρα κόβουμε σε φέτες 1,5 εκατοστών και τα τοποθετούμε για 30-40 λεπτά στην κατάψυξη. Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την κουβερτουρα, βουτάμε με τη βοήθειά μιας λαβίδα κάθε φετα στη ρευστή σοκολάτα και της βάζουμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε τις Καριοκες 2-3 ώρες να στεγνώσει η σοκολάτα. Τις διατηρούμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. 💞
Η συνταγή είναι της Ουρανία Καρδάμη.
