Header Ads

Header ADS

Συκώτι με σταφίδες με πιλάφι πλιγούρι φιδε.

Helena's Greek cooking


Συκώτι με σταφίδες με πιλάφι πλιγούρι φιδε.
Υλικά για τι πιλάφι
1 νεροπότηρο πλιγούρι και μισό σπασμένο φιδε
2 κ σ ελαιόλαδο
1 κ σ φρέσκο βούτυρο
λίγες σταφίδες
1 κ σ σάλτσα ντομάτας
λίγο χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
2,5 ποτήρια ζεστό νερό
1 Knor λαχανικών
Για το συκώτι:
700 γρ συκώτι μοσχαρίσιο σε λωρίδες κομμένο
2κ.σ σταφίδες
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρια νερού κρασί λευκό
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
αλάτι, πιπέρι και λίγο μπουκοβο (chili)
Πώς κάνουμε το πλιγούρι:
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το λάδι, προσθέτουμε το φιδέ και αφήνουμε να γίνει καστανό. Κατόπιν ρίχνουμε το πλιγούρι και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, την σάλτσα ντομάτας, τον κύβο, το ζεστό νερό λίγο αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να πάρει βράση (περίπου 10 λεπτά). Αποσύρουμε απο τη φωτιά και σκεπάζουμε με πετσέτα μέχρι να απορροφήσει το ζουμί του.
Για το συκώτι:
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το συκώτι αφού το πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνουμε να ψηθεί 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις σταφίδες το κρασί, αλάτι πιπέρι και το θυμάρι.
Ψήνουμε μέχρι να απορροφηθούντα υγρά και κλείνουμε το μάτι.
Σερβίρουμε με το πιλάφι μας ζεστό.
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η     Eleni Martidou  

Από το Blogger.