ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΆΣ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΆΣ
Υπέροχα ζουμερά κεφτεδακια, σε σάλτσα ντομάτας..
.. αφράτα γευστικα κεφτεδακια τής γιαγιάς....
μία ξεχωριστή νοστιμιά, που μόνο η γιαγιά μπορούσε να δώσει...
Τα έφτιαχνε με Αγάπη!!(Όπως όλες οι γιαγιάδες)
Όλοι τα ζητούσαμε.. και η γιαγιά έτρεχε αμέσως να τα φτιάξει με μεγάλη ευχαρίστηση... ποτέ δεν ήταν κουρασμένη, ειδικά για τα αγαπημένα τής εγγόνια!!
Μάς άφησε τη συνταγή... και την μοιράζομαι και αυτή μαζί σας...
Δοκιμάστε τα κεφτεδακια τής γιαγιάς μου, και θα μοσχοβολισει όλη η γειτονιά...!!
Θα σάς ξυπνήσουν και εσάς αναμνήσεις, όπως εμένα οπότε τα φτιάχνω..!
Τι θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
Λίγο αλεύρι για το αλευρωμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΆΛΤΣΑ :
ΕΚΤΕΛΕΣ
Σε μια λεκανιτσα τοποθετούμε τον κιμά και προσθέτουμε το ξύδι, ζυμώνουμε ελαφρώς στη συνέχεια, προσθέτουμε έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά παντού, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη η αλουμινοχαρτο, και αφήνουμε στο ψυγείο (η γιαγιά μου έλεγε, να μείνουν στο ψυγείο όλη νύχτα για να γίνει το μείγμα πιο αφράτο, χάρη στα υγρά των κρεμμυδιών)
Την επόμενη μέρα, πλαθουμε τα κεφτεδακια μάς σε μπαλιτσες( η ότι σχήμα θέλετε εσείς) βουτοντας τα χέρια μάς σε ούζο.
Στη συνέχεια τα αλευρωνουμε καλά , και τηγανίζουμε τούς κεφτέδες μάς σε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύπτεται ο μισός κεφτές.
Μόλις βγουν τα ακουμπαμε σε χαρτί κουζίνας
ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΣΆΛΤΣΑΣ
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστενουμε το λάδι, και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, στη συνέχεια το σκόρδο, τον πελτε, την ντομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε έπειτα τα αρωματικά μάς με τη ζάχαρη, και βουτάμε τα κεφτεδακια μέσα, αφήνουμε να σιγοβράσουν και αυτά για αλλά 5 λεπτά.
Τα συνοδεύεται με ότι τραβάει η ορεξή σάς!!
Τα παραδοσιακά κεφτεδακια τής γιαγιάς μου, που εδώ και χρόνια τα από λαμβάνουμε!!
Δεν υπάρχει περίπτωση να μη τα λατρέψετε και εσείς!!
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ
ΚΑΛΉ ΣΑΣ ΑΠΌΛΑΥΣΗ
ΗΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ
Κυριακή Συμεωνίδου
