ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ.
ΥΛΙΚΑ:250 γρ βιτάμ, 1 κούπαζάχαρη
4 αυγά(το ασπράδι μαρεγκα),
Χυμό από 2 πορτοκάλια
4 κουταλιές γιαούρτι
1βανίλια
1μπέικεν
1κοφτό κουταλάκι σόδα
3 κούπες αλεύρι
1 κούπα καρύδα
ΣΙΡΟΠΙ
1κούπα ζάχαρη,1 κούπα νερό 1κσ χυμό λεμόνι (βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από την ώρα του βρασμού)
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: χωρίζουμε τους κρόκους και χτυπάμε τ' ασπράδια μαρέγκα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους,το χυμό πορτοκάλι, με την σόδα,
το γιαούρτι, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικεν
Σταματούμε το μίξερ και προσθέτουμε την μαρέγκα μας και ανακατεύουμε ελαφρώς τέλος Ρίχνουμε και την καρύδα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη στενόμακρη φόρμα και το ψήνουμε στους170 για 1 ώρα.
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Μ' ένα πινέλο αλείφουμε όλο το σιρόπι στο κέϊκ πασπαλίζουμε με καρύδα καιστολίζουμε το γλυκό μας με
Σοκολατάκια "Raffaello ' και κεράσι γλυκό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Η συνταγη ειναι της
Betty Bettoula
