Header Ads

Header ADS

ΤΟΥΡΤΑ ΝΟΥΤΕΛΑΣ



ΤΟΥΡΤΑ ΝΟΥΤΕΛΑΣ
‘Ένα παντεσπάνι σοκολατένιο ( 3 φύλλα 24cm με 26cm διάμετρο) , το πήρα έτοιμο.
Σιρόπι καφέ
150 ml. νερό
1 κ.γ στιγμιαίο καφέ (σκόνη)
2-3 κ.σ. ζάχαρη και τα βράζουμε 1 με 2 λεπτά.
50 ml ρούμι μαύρο ή λικέρ baileys
GANACHE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
150 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα ,
1 κ.σ. βούτυρο
120 γρμ κρέμα γάλακτος την οποία ζεσταίνουμε καλά την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα και το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λειώσει η κουβερτούρα/
ΚΡΕΜΑ ΝΟΥΤΕΛΑΣ
1 φυτική σαντιγί τύπου morfat
1 βαζάκι νουτέλα (400 γρ. Δεν την έβαλα όλη κράτησα λίγη….με το μάτι )
1 μασκαρπόνε 200 γρμ
Λίγη ζάχαρη άχνη εάν επιθυμείτε να είναι ποιο γλυκιά. ( Εγώ πρόσθεσα 2 με 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη γεμάτες)
2 βανίλιες
150 ml φυτική σαντιγί kre torre
-Χτυπάω 5 λεπτά πολύ καλά τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει και να φουσκώσει. Προσθέτω το μασκαρπόνε,
τη βανίλια ,την Νουτέλα και τέλος την kre torre να γίνουν μια λεία κρέμα.
Την αφήνω στο ψυγείο 2 ώρες .
******* Μπορεί να χρειαστεί επιπλέον 50 ml φυτική σαντιγί kre torre εάν δείτε ότι είναι πολύ σφιχτή η κρέμα.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε ένα τσέρκι βάζουμε ένα φύλλο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε ελαφρώς , ραντίζουμε με το αλκοόλ και ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και με τα άλλα δυο φύλλα παντεσπάνια. Και καλύπτουμε με την κρέμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο ( εγώ από το προηγούμενο βράδυ) . Πρίν απλώσω την ganache την τούρτα την βάζω για 2 ώρες στην κατάψυξη για να δουλεύεται καλύτερα. Όταν την βγάλω ρίχνω την ganache.
Στολισμός κατά βούληση. Εγώ χρησιμοποίησα μπισκότα με επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Χρειάστηκα 12 μπισκότα. Θα πρέπει πρώτα να μετρήσετε έαν έχετε τετράγωνο τσέρκι για να δείτε πως προσαρμόζονται τα μπισκότα στο συγκεκριμένο τσέρκι.

Για στολισμό έκανα σοκολατένια φύλλα τα πάγωσα , τα πέρασα με βρώσιμη σκόνη χρυσού και μπρονζέ και επίσης έριξα μια πασπάλα στην επιφάνεια της τούρτας.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ Euridiki Kanatseli 


Από το Blogger.