Κριθαράκι με κιμά στο φούρνο
Helena's Greek cooking
Κριθαράκι με κιμά στο φούρνο
Υλικά:
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιο η κοτόπουλου
1 συσκευασία κριθαράκι κανονικό η ολικής
1 κουτί μικρό ντομάτα κονκασέ
3 κ.σ κέτσαπ στεβιας η κανονική
1κύβο λαχανικών
1 μέτρια ντομάτα σε κύβους
1 καρότο μέτριο στο μουλτι κομμένο
1 κρεμμύδι μέτριο στο μουλτι κομμένο
Μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό ξηρό η ρίγανη
Ελαιόλαδο
300 γρ.τυριά τριμμένα
Μισή κούπα κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιο η κοτόπουλου
1 συσκευασία κριθαράκι κανονικό η ολικής
1 κουτί μικρό ντομάτα κονκασέ
3 κ.σ κέτσαπ στεβιας η κανονική
1κύβο λαχανικών
1 μέτρια ντομάτα σε κύβους
1 καρότο μέτριο στο μουλτι κομμένο
1 κρεμμύδι μέτριο στο μουλτι κομμένο
Μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό ξηρό η ρίγανη
Ελαιόλαδο
300 γρ.τυριά τριμμένα
Μισή κούπα κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Πώς θα το κάνουμε:
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο και ρίχνω μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και σωταρω. Προσθέτω το καρότο και μετα απο λιγο τον κιμά. Σοτάρω μέχρι να αλλάξει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτω τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, την ντομάτα, την κέτσαπ και το χυμό ντομάτας κονκασε.
Αφήνω να βράσει η σάλτσα και προσθέτω αλάτι και πιπέρι.
Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ζεστό νερό.
Αφήνω να πιει τα πολλά υγρά του και κλείνω το μάτι.
Βράζω περίπου 10-12 λεπτά το κριθαράκι σε νερό που έχω αλατίσει και εχω παραθέσει λίγο ελαιολάδο. Αφού βράσει το στραγγίζω. Ρίχνω το κριθαράκι στον κιμά, ανακατεύω καλά να πάει παντού η σάλτσα.
Απλώνω σε ένα μικρό πυρίμαχο ταψακι λιγο ελαιόλαδο( 1-2 κ.σ) και ρίχνω το μισό κριθαράκι, προσθέτω λίγα τριμμένα τυριά και το υπόλοιπο κριθαράκι. Ρίχνω πάνω τα τυριά και την κρέμα γάλακτος..
Ψήνω περίπου 10-15 λεπτά στους 200'C βαθμούς να λιώσουν τα τυριά.
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο και ρίχνω μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και σωταρω. Προσθέτω το καρότο και μετα απο λιγο τον κιμά. Σοτάρω μέχρι να αλλάξει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτω τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, την ντομάτα, την κέτσαπ και το χυμό ντομάτας κονκασε.
Αφήνω να βράσει η σάλτσα και προσθέτω αλάτι και πιπέρι.
Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ζεστό νερό.
Αφήνω να πιει τα πολλά υγρά του και κλείνω το μάτι.
Βράζω περίπου 10-12 λεπτά το κριθαράκι σε νερό που έχω αλατίσει και εχω παραθέσει λίγο ελαιολάδο. Αφού βράσει το στραγγίζω. Ρίχνω το κριθαράκι στον κιμά, ανακατεύω καλά να πάει παντού η σάλτσα.
Απλώνω σε ένα μικρό πυρίμαχο ταψακι λιγο ελαιόλαδο( 1-2 κ.σ) και ρίχνω το μισό κριθαράκι, προσθέτω λίγα τριμμένα τυριά και το υπόλοιπο κριθαράκι. Ρίχνω πάνω τα τυριά και την κρέμα γάλακτος..
Ψήνω περίπου 10-15 λεπτά στους 200'C βαθμούς να λιώσουν τα τυριά.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι
ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η Eleni Martidou
