Header Ads

Header ADS

Μια αλλιώτικη μπουγάτσα


Μια αλλιώτικη μπουγάτσα εύκολη και ελαφριά
Γίνεται και νηστίσιμη
Υλικά:
5 φύλλα κρουστας
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
2 αυγά
130 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική Στεβιας
20 γρ. κορν φλάουαρ
60 γρ. αλεύρι
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκάλιου (προαιρετικά )
Για πασπαλισμα:
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Πώς θα την κάνουμε:
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε κομμάτια, τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμαινόμενο φούρνο στους 200C βαθμούς. Τα γυρίζουμε να ψηθούν και από τη κάτω πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε σε μικρά κομματάκια τα 3 φύλλα, ρίχνουμε κανέλα και 1 κ.σ άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Τα υπόλοιπα 2 φύλλα μπορούμε να τα κόψουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια για την επιφάνεια της μπουγάτσας.
Κρέμα:
Με όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα κάνουνε την κρέμα.
Μοιράζουμε τα τρία θρυμματισμενα φύλλα σε ενα πυρεξ και με ενα κουτάλι ρίχνουμε με προσοχή την κρέμα και τοποθετούμε τα υπόλοιπο δύο θρυμματισμένα φύλλα από πάνω.
Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και κανέλα.
Σερβίρουμε αφού κρυώσει και κρατάμε στο
στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι 
Μυστικά:
Αν θέλετε να την κάνετε νηστίσιμη αντικαταστήστε με γάλα καρύδας
και αφαιρείτε τα αυγά.
Μπορείτε να θρυμματισετε σε πιο χοντρά κομμάτια τα δυο φύλλα για την επιφάνεια της μπουγάτσας.
Μπορείτε να την κάνετε και σε ατομικά μπολάκια.
ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η Eleni Martidou
Από το Blogger.