Πιτάκια με ζύμη κουρού
Πιτάκια με ζύμη κουρού
Ζύμη κουρού
0.5 αλεύρι πού φουσκώνει μόνο του.
1αυγο
1 κεσεδάκι γιαούρτι τίς αρεσκείας
1 πάκο βούτυρο, η ένα βιτάμ
( εγώ έβαλα Flora ) στη θερμοκρασία τού δωματίου
1 κουταλάκι αλάτι
Πιπέρι προαιρετικά.
1αυγο
1 κεσεδάκι γιαούρτι τίς αρεσκείας
1 πάκο βούτυρο, η ένα βιτάμ
( εγώ έβαλα Flora ) στη θερμοκρασία τού δωματίου
1 κουταλάκι αλάτι
Πιπέρι προαιρετικά.
Γέμιση
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1ντοματα μεγάλη, χωρίς τη φλούδα καί σπόρια
100 γραμμάρια φέτα η λευκό τυρί
100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τις αρεσκείας
100 γραμμάρια αλλαντικά τίς αρεσκείας.
Μυρωδικό τίς αρεσκείας
Όλα κομμένα σε μικρά κομματάκια.. τά τυριά τριμμένα.
Εκτέλεση
1 πιπεριά πράσινη
1ντοματα μεγάλη, χωρίς τη φλούδα καί σπόρια
100 γραμμάρια φέτα η λευκό τυρί
100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τις αρεσκείας
100 γραμμάρια αλλαντικά τίς αρεσκείας.
Μυρωδικό τίς αρεσκείας
Όλα κομμένα σε μικρά κομματάκια.. τά τυριά τριμμένα.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τό αλεύρι καί στη μέση φτιάχνουμε μία λακούβα.
Ρίχνουμε όλα τά υλικά για τη ζύμη καί με ένα πιρούνι ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι η ζύμη νά μή κολλάει στα χέρια. Το πλάθουμε καλά καί τό χωρίζουμε στα δύο. Τα τυλίγουμε με μεμβράνη καί τά αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να παγώσει τό βούτυρο και νά ξεκούραστη η ζύμη.
Μέχρι νά ξεκούραστη η ζύμη κόβουμε τά λαχανικά σέ μικρά κομματάκια. Βγάζουμε το ένα κομμάτι ζύμης από τό ψυγείο καί τό χωρίζουμε μικρά μπαλάκια.. καί τά ανήκουμε στο μέγεθος που μας αρέσει. Βάζουμε από τή γέμιση καί κλείνουμε. αλείφουμε το μισό φύλλο με νερό και τό κλείνουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.τα περνάμε με αυγό η γάλα από πάνω.και τά ψήνουμε στους 180°-200° βαθμούς εξαρτάται από τό φούρνο σάς πάνω κάτω αντίσταση μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Ρίχνουμε όλα τά υλικά για τη ζύμη καί με ένα πιρούνι ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι η ζύμη νά μή κολλάει στα χέρια. Το πλάθουμε καλά καί τό χωρίζουμε στα δύο. Τα τυλίγουμε με μεμβράνη καί τά αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να παγώσει τό βούτυρο και νά ξεκούραστη η ζύμη.
Μέχρι νά ξεκούραστη η ζύμη κόβουμε τά λαχανικά σέ μικρά κομματάκια. Βγάζουμε το ένα κομμάτι ζύμης από τό ψυγείο καί τό χωρίζουμε μικρά μπαλάκια.. καί τά ανήκουμε στο μέγεθος που μας αρέσει. Βάζουμε από τή γέμιση καί κλείνουμε. αλείφουμε το μισό φύλλο με νερό και τό κλείνουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.τα περνάμε με αυγό η γάλα από πάνω.και τά ψήνουμε στους 180°-200° βαθμούς εξαρτάται από τό φούρνο σάς πάνω κάτω αντίσταση μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Η συνταγη ειναι της Majlinda Konomi
