Header Ads

Header ADS

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ

   



🌿 🌿ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ🌿🌿
Ντολμαδάκια.
🌿ΥΛΙΚΑ🌿
60-70 αμπελοφυλλα
2 1/2 κούπες ρύζι Καρολίνα
3 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσακι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 λεμονια (το χυμό τους)
1/2 κούπα νερό
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι ξερο δυόσμο
1/2 ελαιόλαδο
Αλάτι - φρέσκο τριμενο πιπέρι
🌿ΕΚΤΕΛΕΣΗ🌿
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σωταρουμε όλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα για 3-4 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και το νερό να σιγοβρασει για 6-7 λεπτά ίσα να πιει τα υγρά του.
Βάζουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Παίρνουμε ένα αμπελοφυλλο στην παλάμη μας, από την ανάποδη πλευρά του, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση, κλείνουμε τα δύο πλαϊνά και έπειτα τυλιγουμε το ντολμαδακι σε ρολο.
Έτσι και τα υπόλοιπα.
Στρώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με αμπελοφυλλα, τοποθετούμε τα ντολμαδακια σειρά σειρά στην κατσαρόλα, με την ένωση προς τα κάτω και κοντά κοντά το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα περυχινουμε με το ελαιόλαδο 1/2 κούπα και τον χυμό των λεμονιων και τα σκεπάζουμε ξανά με αμπελοφυλλα και ένα πιάτο από επάνω, για να μην ξεντιλιχτουν στο βράσιμο.
Ρίχνουμε το νερό, ίσα να τα σκεπάζει, και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τούς, για περίπου 30 λεπτά.
Τους αφήνουμε να κρυωσουν λίγο, μέσα στη κατσαρόλα και τούς σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους.
Τα ντολμαδακια μπορούμε να τα φάμε βέβαια άμεσα, αλλά μπορούμε να τα φάμε και την επόμενη μέρα και μάλιστα νομίζω πως είναι πιο νόστιμα.
Η συνταγη ειναι της  Κυριακή Συμεωνίδου
Από το Blogger.