Κεικ μανταρινιου
Αναβω το φούρνο στους 170 αντιστάσεις.
Αλειφω με βούτυρο τη φόρμα του κέικ, την αλευρωνω ,τιναζω τα περισσεύματα και τη βάζω ψυγείο.
250 γραμμάρια βιταμ εκτός ψυγείου για 1-2 ώρες.
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ ( χωρίς αραίωση)
2 ποτήρια ζάχαρη
4 αυγα
3 μανταρίνια πλυμμενα και πολτοποιημενα στο μουλτι χωρίς κουκούτσια και ίνες.
1 πακέτο φαρινα (500 γρ)
1 μεγάλη κουταλιά κορν φλαουρ
1 κουταλιά μπεικιν
2 βανίλιες
Αντί για Κακάο έβαλα ρόφημα σε σκόνη oreo
Για διακόσμηση 4 κουταλιές βανίλια υποβρύχιο ( ή και θέλετε)
Γλυκο πορτοκάλι σε κομμένο σε λωρίδες και στραγγισμενα όλο το βράδυ σε απορροφητικό χαρτί.
Χτυπώ το βιταμ με τη ζάχαρη για 7 λεπτα , προσθέτω ένα ένα τα αυγά ,το μανταρίνι, το γάλα, τις βανίλιες, τη φαρινα με το μπεικιν και το κορν φλαουρ. Αδειάσω το μισό μείγμα στη φόρμα, στο υπόλοιπο μισό προσθέτω τη σκόνη ορεο και ανακατεύω πολύ καλά. Αδειάσω στη φόρμα και ψήνω 170 για 1 ώρα μπορεί και 10 λεπτά ακόμα θα το δούμε!! Στην προτελευταία σχάρα κάτω στο φούρνο.
Αφήνω να κρυώσει. Τουμπαρω σε πιατέλα. Λιώνω στη βανίλια σε σιγανή φωτιά. Αφήνω 2 λεπτα να μην καίει και περιχυνω το κέικ. Πασπαλιζω με σοκολάτα και γλυκό πορτοκάλι .
Η συνταγη ειναι της Φωτεινή Παρασκευοπουλου!
