ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΗ ΒΑΣΣΙΛΟΠΙΤΑ
ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΗ ΒΑΣΣΙΛΟΠΙΤΑ
Υλικά:
Νούμερο ταψιού 24. 1 βιταμ ( η φρέσκο βούτυρο) 3 αυγά 2 κούπες ζάχαρη 1 κ.γ μπεικιν 4 βανιλιες 4 κ.σ καρυδόψιχα 4 κ.σ τριμμένη κουβερτουρα 4 κ.σ αμυγδαλοψυχα 4 κ.σ σταφίδες ξανθές 4 κ.σ ινδική καρύδα 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού 1/2 κουπα χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού 500 γραμμ αλεύρι φαρίνα .
Εκτέλεση.
Χτυπάμε το βούτυρο ( μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη να αφρατεψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.Στο μείγμα με τα αυγά , Προσθέτουμε τώρα βανιλιες και τα ξυσματα . Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμο- γιαούρτι και αλεύρι. Δεν πολυχτυπαμε , ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Δε ξεχνάς που και που να σταματάς το μίξερ και να μαζεύεις από τα πλαϊνά του κάδου ότι έχει μαζευτεί, ώστε να έχεις σωστά ανακατεμένο το μείγμα .Αφού ρίξεις όλο το αλεύρι, σταματάς το μίξερ και ρίχνεις και ανακατεύεις τα ξηροκαρπια . Βάζεις σέ βουτυρωμενη και αλευρωμενη φόρμα και το ψήνεις στους 180 βαθμούς ( προθερμασμενο φούρνο) για 50-55 λεπτά έως μία ώρα . Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε φρέσκο βούτυρο την κάνει πιο μυρωδάτη .Η ζύμη σαν πυκνότητα πρέπει να είναι όπως ή ζύμη τού κέικ.. Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγη ειναι της Ουρανια Καρδαμη .
