Header Ads

Header ADS

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 Υλικά:
1 φακελάκι Garni με 200 γρ.γαλα Είτε κακάο είτε βανίλια.
Το χτυπάμε και το αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 30'. 
Τό βγάζουμε και ρίχνουμε 180 γρ.ζαχαρουχο και 100 γρ.γαλα.
 Στο Garni κακάο προσθέτουμε και 2 κ.σ. μερέντα και το χτυπάω καλά.Ριχνω και 1 κ.σ.ρουμι ( με τό αλκοόλ τό παγωτό γίνεται μαλακό) Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για 30' καί μετά ρίχνουμε ότι μας αρέσει.Και το ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.Η Λέλα έκανε τρία διαφορετικά παγωτά.Παγωτο βανίλια με κομμάτια χαλβά και τριμμένο φουντούκι και κουβερτουρα Στο άλλο έβαλε μπισκότα OPEO καί στο τρίτο έβαλε καραμελωμενους ξηρούς καρπούς.ΑΥΤΟ έκανα εγώ. Με σιρόπι σοκολάτας. Υλικά: 250 γρα νερό 200 γρ.ζαχαρη 100 γρ. κακάο σκόνη ( αγλυκο) μία πρέζα αλάτι1 βανιλινη....
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Σέ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό την βανιλινη τό αλάτι την ζάχαρη να πάρουν βράσει.Και τότε ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβραζει.Το βράζουμε ΑΥΣΤΗΡΆ 5'. Το βγάζουμε και τό αδειάζουμε σέ ένα μπουκάλι από ( μαγιονέζα εγώ τό έβαλα σέ ένα μπουκάλι από ξύδι μπαλσαμικο) Μπορούμε νά τό χρησιμοποιήσουμε και σέ αλλά γλυκά.........ΓΙΑ ΤΟΥΣ. ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΎΣ κάθε 100 γρ. Ξηροί καρποί 100 γρ.ζαχαρη για το καραμελωμα.
Η συνταγη ειναι της Lela Lena και μας την εστειλε η Anna Lampropouloy



Από το Blogger.