ΤΣΟΥΡΈΚΙΑ
ΤΣΟΥΡΈΚΙΑ..
1 Ποτηρι του νερού βούτυρο γάλακτος
2 ποτηρια νερού γάλα φρέσκο
250 γραμμ μαγιά νωπή
1 κ.γ.μαστιχα
1 κ.γ μαχλεπι
Χυμό και ξύσμα από δύο πορτοκάλια
10 αυγά
2 βανιλιες
3 κιλά αλεύρι Ribin Alood ( για τσουρέκια )
1 πρέζα αλάτι
800 γραμμ ζάχαρη..
ΕΚΤΈΛΕΣΗ.
Ζεστενουμε το μισό γάλα ρίχνουμε τη μαγιά λίγη ζάχαρη και λιγο αλεύρι να κάνουμε το προζύμι το αφήνουτομε να φουσκώσει. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κρατάμε λίγο κάνουμε μία λακουβιτσα και ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα εκτός από το γάλα τη ζάχαρη και το μισο βούτυρο αυτά τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά..Τ βούτυρο που κρατήσαμε το λιώνουμε και το έχουμε για το ζύμωμα.Οταν λιώσουν τα ρίχνουμε στη λεκάνη μαζί με το προζύμι και ανακατεύουμε σιγά σιγά...
Την αφήνουμε 1_2 ώρες να φουσκώσει καλά και πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε... Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν και όταν είναι έτοιμα τα περνάμε με αυγό και ριχνουμε και αμύγδαλα.. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου!!!
Εκτελεση Ουρανια Καρδαμη και συνταγη Euridiki Kanatseli!!!
1 Ποτηρι του νερού βούτυρο γάλακτος
2 ποτηρια νερού γάλα φρέσκο
250 γραμμ μαγιά νωπή
1 κ.γ.μαστιχα
1 κ.γ μαχλεπι
Χυμό και ξύσμα από δύο πορτοκάλια
10 αυγά
2 βανιλιες
3 κιλά αλεύρι Ribin Alood ( για τσουρέκια )
1 πρέζα αλάτι
800 γραμμ ζάχαρη..
ΕΚΤΈΛΕΣΗ.
Ζεστενουμε το μισό γάλα ρίχνουμε τη μαγιά λίγη ζάχαρη και λιγο αλεύρι να κάνουμε το προζύμι το αφήνουτομε να φουσκώσει. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κρατάμε λίγο κάνουμε μία λακουβιτσα και ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα εκτός από το γάλα τη ζάχαρη και το μισο βούτυρο αυτά τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά..Τ βούτυρο που κρατήσαμε το λιώνουμε και το έχουμε για το ζύμωμα.Οταν λιώσουν τα ρίχνουμε στη λεκάνη μαζί με το προζύμι και ανακατεύουμε σιγά σιγά...
Την αφήνουμε 1_2 ώρες να φουσκώσει καλά και πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε... Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν και όταν είναι έτοιμα τα περνάμε με αυγό και ριχνουμε και αμύγδαλα.. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου!!!
Εκτελεση Ουρανια Καρδαμη και συνταγη Euridiki Kanatseli!!!
