Τούρτα φράουλα - σοκολάτα
2 πακέτα petit beurre Παπαδοπούλου
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό + 1 κ.γ. κακάο ( για να βρέξουμε τα μπισκότα ) + λίγες σταγόνες κονιά για να ραντίσουμε τα μπισκότα .
2 κουταλιές σιρόπι φράουλας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και από γλυκό του κουταλιού φράουλα)
Για την κρέμα φράουλα:
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση φράουλα και το ανάλογο γάλα
100 γρμ τυρί Μασκαρπόνε
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό + 1 κ.γ. κακάο ( για να βρέξουμε τα μπισκότα ) + λίγες σταγόνες κονιά για να ραντίσουμε τα μπισκότα .
2 κουταλιές σιρόπι φράουλας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και από γλυκό του κουταλιού φράουλα)
Για την κρέμα φράουλα:
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση φράουλα και το ανάλογο γάλα
100 γρμ τυρί Μασκαρπόνε
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα σοκολάτα:
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα και το ανάλογο γάλα
100 γρμ τυρί Μασκαρπόνε
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
( ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΛΥΚΙΕΣ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ)
Γκανάζ σοκολάτας
250 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρμ κρέμα γάλακτος + 50 γρμ βούτυρο
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα και το ανάλογο γάλα
100 γρμ τυρί Μασκαρπόνε
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
( ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΛΥΚΙΕΣ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ)
Γκανάζ σοκολάτας
250 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρμ κρέμα γάλακτος + 50 γρμ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το γάλα
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε . Προσοχή να μην κάψει πολύ γιατί θα μαλακώσουν τα μπισκότα .
Για τις τις κρέμες που θα γεμίσουμε τη τούρτα μας ετοιμάζουμε χωριστά τα μίγματα, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες και με την ανάλογη ποσότητα γάλακτος ( δείτε την συσκευασία) και προσθέτετε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη.
Ετοιμάζουμε την ganache
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε . Προσοχή να μην κάψει πολύ γιατί θα μαλακώσουν τα μπισκότα .
Για τις τις κρέμες που θα γεμίσουμε τη τούρτα μας ετοιμάζουμε χωριστά τα μίγματα, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες και με την ανάλογη ποσότητα γάλακτος ( δείτε την συσκευασία) και προσθέτετε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη.
Ετοιμάζουμε την ganache
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος καλά και έπειτα ρίχνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα αποσύρουμε από την φωτιά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λειώσει η κουβερτούρα και προσθέτουμε στο τέλος λίγο κονιάκ. Την αφήνουμε να φθάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μπορέσουμε να την χρησιμοποιήσουμε.
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα πυρέξ κανονικό ( όχι το πολύ μεγάλο) 25*30 βουτάμε τα μπισκότα μας ελαφρά στο σοκολατένιο γάλα τα στρώνουμε στο πυρεξ και ραντίζουμε με λίγο κονιάκ. Ρίχνουμε πρώτα την σοκολατένια κρέμα . Επαναλαμβάνουμε την δεύτερη στρώση μπισκότα εδώ θα ραντίσουμε με κονιάκ και θα ρίξουμε σιρόπι φράουλας. Εγώ είχα και δικό μου γλυκό φράουλας και έβαλα λίγο μαζί με το σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα φράουλας .Παγώνω το γλυκό για 2 – 3 ώρες στην κατάψυξη και έπειτα το βγάζω για να απλώσω την ganache για επικάλυψη. Εναλλακτικά μπορείτε να τελειώσετε το γλυκό με σαντιγί. Διακοσμούμε όπως θέλουμε. Εδώ βέβαια την έκανα τούρτα γενεθλίων.
Παίρνουμε ένα πυρέξ κανονικό ( όχι το πολύ μεγάλο) 25*30 βουτάμε τα μπισκότα μας ελαφρά στο σοκολατένιο γάλα τα στρώνουμε στο πυρεξ και ραντίζουμε με λίγο κονιάκ. Ρίχνουμε πρώτα την σοκολατένια κρέμα . Επαναλαμβάνουμε την δεύτερη στρώση μπισκότα εδώ θα ραντίσουμε με κονιάκ και θα ρίξουμε σιρόπι φράουλας. Εγώ είχα και δικό μου γλυκό φράουλας και έβαλα λίγο μαζί με το σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα φράουλας .Παγώνω το γλυκό για 2 – 3 ώρες στην κατάψυξη και έπειτα το βγάζω για να απλώσω την ganache για επικάλυψη. Εναλλακτικά μπορείτε να τελειώσετε το γλυκό με σαντιγί. Διακοσμούμε όπως θέλουμε. Εδώ βέβαια την έκανα τούρτα γενεθλίων.
Η συνταγη ειναι της Euridiki Kanatseli
