ΤΣΙΖ ΚΈΪΚ
1 τάρτα έτοιμη
1 κρέμα γάλακτος 250 γρ.
1 κούπα άχνη
1 τυρί κρέμα
2 κουτιά κομπόστα βύσσινο
1 κουταλιά ζελατίνα σε σκόνη ή 2 κ.σ κορν φλαουρ.
Στραγγίζουμε τις κομπόστες... βγαίνει 1 ποτήρι ζωμό... από αυτό παίρνουμε τέσσερις κουταλιές και βρέχουμε την τάρτα ....με άλλες τέσσερις κουταλιές λιώνουμε τη ζελατίνη ή το κορν φλάουρ..... το υπόλοιπο ζωμό το βάζουμε στη φωτιά με τρεις κουταλιές ζάχαρη μόλις γίνει χλιαρό ρίχνουμε τη ζελατίνη ή το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε... Όταν αρχίζει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά αν είναι ζελατίνη θέλει μισή ώρα στο ψυγείο αν είναι cornflour Πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει..
χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το τυρί στο μίξερ για 3 λεπτά ,τη στρώνουμε στην τάρτα, βάζουμε επάνω τα βύσσινα και με ένα κουτάλι, ρίχνουμε πάνω στα βύσσινα την παγωμένη ζελατίνα
1 κρέμα γάλακτος 250 γρ.
1 κούπα άχνη
1 τυρί κρέμα
2 κουτιά κομπόστα βύσσινο
1 κουταλιά ζελατίνα σε σκόνη ή 2 κ.σ κορν φλαουρ.
Στραγγίζουμε τις κομπόστες... βγαίνει 1 ποτήρι ζωμό... από αυτό παίρνουμε τέσσερις κουταλιές και βρέχουμε την τάρτα ....με άλλες τέσσερις κουταλιές λιώνουμε τη ζελατίνη ή το κορν φλάουρ..... το υπόλοιπο ζωμό το βάζουμε στη φωτιά με τρεις κουταλιές ζάχαρη μόλις γίνει χλιαρό ρίχνουμε τη ζελατίνη ή το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε... Όταν αρχίζει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά αν είναι ζελατίνη θέλει μισή ώρα στο ψυγείο αν είναι cornflour Πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει..
χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το τυρί στο μίξερ για 3 λεπτά ,τη στρώνουμε στην τάρτα, βάζουμε επάνω τα βύσσινα και με ένα κουτάλι, ρίχνουμε πάνω στα βύσσινα την παγωμένη ζελατίνα
Η συνταγη ειναι της
Φωτεινή Παρασκευοπουλου
