Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι
Υλικα:
2 ποτήρια του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 πορτοκάλια μέτρια η 2 μεγάλα ολόκληρα πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι πολτοποιημένα [με την φλουδα μαζί ]
4 αυγά
3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΄
2 κουταλιές κορν φλαουρ ( δεν τρίβετε)
4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
3 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα
Αν θέλετε λιγότερο χωρίστε τα υλικά στην μέση και χρησιμοποιήστε την κοινή φόρμα για κέικ στρογγυλή η μακρόστενη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα .Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε μια φόρμα αλλά δεν το χωράει όλο έβαλα και σε ένα στενομακρο μιας χρήσεις... τις πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι τις τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !
Μπορούμε να πασπαλισουμε με άχνη ή με σοκολάτα..
Yλικά
150 γραμ.κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
150 γραμ.κουβερτούρα
ελάχιστο κονιάκ προαιρετικά
2 ποτήρια του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 πορτοκάλια μέτρια η 2 μεγάλα ολόκληρα πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι πολτοποιημένα [με την φλουδα μαζί ]
4 αυγά
3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΄
2 κουταλιές κορν φλαουρ ( δεν τρίβετε)
4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
3 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα
Αν θέλετε λιγότερο χωρίστε τα υλικά στην μέση και χρησιμοποιήστε την κοινή φόρμα για κέικ στρογγυλή η μακρόστενη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα .Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε μια φόρμα αλλά δεν το χωράει όλο έβαλα και σε ένα στενομακρο μιας χρήσεις... τις πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι τις τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !
Μπορούμε να πασπαλισουμε με άχνη ή με σοκολάτα..
Yλικά
150 γραμ.κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
150 γραμ.κουβερτούρα
ελάχιστο κονιάκ προαιρετικά
Τι κάνουμε
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι ,Σπάμε μέσα σε κομμάτια την κουβερτούρα προσθέτουμε και το ελάχιστο κονιάκ-αν θέλουμε- και ανακατεύουμε πολύ καλά,
Γλασάρουμε το πορτοκαλοκέικ μας !!Καλή επιτυχία!!!!
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι ,Σπάμε μέσα σε κομμάτια την κουβερτούρα προσθέτουμε και το ελάχιστο κονιάκ-αν θέλουμε- και ανακατεύουμε πολύ καλά,
Γλασάρουμε το πορτοκαλοκέικ μας !!Καλή επιτυχία!!!!
Η συνταγη ειναι της Φωτεινή Παρασκευοπουλου
