Κουλουράκια Αμμωνίας.
Υλικά
500 γραμμή ζάχαρη
8 αυγά
4 βανιλιες
1 φακελακι αμμωνια
1 κ.γ μπεκιν παουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαζί με μισό λεμόνι
1 κρασοποτηρο βούτυρο γάλακτος (ή ότι σας αρέσει)
2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος για το ζύμωμα
1 κρασοποτηρο γάλα φρέσκο
800 γραμμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γραμμάρια φαρίνα κόκκινη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους τις βανιλιες χτυπάμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα σε μια μεγάλη λεκάνη. Ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με ελαφρά, προσθέτουμε το λεμόνι με τη σόδα και ζεστάνουμε ελαφρός το γάλα και ρίχνουμε την αμμωνία ανακατεύουμε και το προσθετουμε στο μείγμα.Εχουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπεικιν και τι ρίχνουμε λίγο λίγο , μαζεύουμε τη ζύμη μας με τη βοήθεια από το λιωμένο βούτυρο (της δύο κουταλιές) η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Ψήνουμε στους 190-200 για 15 λεπτά περίπου ίσως και λίγο παραπάνω..
Καλή επιτυχία!!
Η συνταγη ειναι της Ουρανια Καρδαμη .
