Header Ads

Header ADS

Πάστα Φλώρα



                    ΥΛΙΚΑ.                                                                                                                                             125 γρ.φουντουκια ή αμύγδαλα σέ μορφή πούδρα
.125 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
 125 γρ.ζαχαρη
 125 γρ.βουτυρο μαλακό σ.θ.δ
. 2_3 πρέζες κανέλα 
1 πρέζα αλάτι 
1 κρόκο από μεγάλο αυγό
 1,5 φλιτζάνι μαρμελάδα ότι εμάς αρέσει
. ΕΚΤΕΛΕΣΗ...
.Προθερμαινουμε το φούρνο μας στους 170 βαθ. Βουτυρωνουμε καλά μία φόρμα 24εκ. Καί την βάζουμε στην κατάψυξη έως ότου νά ετοιμάσουμε την ζύμη μας Προτιμούμε ή φόρμα νά είναι με αποσπώμενο βάση.ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ την ζύμη.Βαζουμε στο μπλέντερ τά φουντούκια την ζάχαρη το αλεύρι το αλάτι και το βάζουμε σέ λειτουργία φροντίζοντας να αναμειχθούν σωστά.Το βασικό είναι οι ξηροί καρποί νά είναι σέ μορφή πούδρας δηλαδή πολύ καλά αλεσμενοι.Προσθετουμε τό μαλακό βούτυρο τόν κρόκο και βάζουμε το μπλέντερ σέ λειτουργία καί τό δουλεύουμε μέχρι νά δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη.Βαζουμε για 15' την ζύμη στην κατάψυξη.Την βγάζουμε και κρατάτε το 1/3 της ζύμης για νά κάνουμε φυτιλακια . Αλευρωνουμε πολύ καλά την ταρτιερα μας καί την τινάζουμε νά φύγει το παραπανησιο αλεύρι.Στρωνουμε την ζύμη στην ταρτιερα μας καί την περνάμε με το ασπράδι αυγού πού έχουμε.Ετσι θά δημιουργηθεί ένα φίλμ και δεν θά μαλακώσει ή βάση μας.Βαζουμε την μαρμελάδα που θέλουμε εγώ έβαλα μαυροκερασο και βερίκοκο.Υστερα κάνουμε τά φυτιλακια τά περνάμε με ασπράδι αυγού και την βάζουμε νά την ψήσουμε στους 170 βαθ στις αντιστάσεις για 45'.Την αφήνουμε 10' νά κρυώσει καί την σερβίρουμε.
Ησυνταγη ειναι της Anna Lampropouloy

Από το Blogger.