Κέικ Μυρμηγκάτο με επικάλυψη Μερέντας
Υλικά
1 φαρινάπ
250 γραμ. βούτυρο
440 γραμ. ζάχαρη
4 αβγά
260 ml γάλα
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας
λίγη κουβερτούρα σοκολάτας άσπρη
λίγη τρούφα χρωματιστή για πασπάλισμα
1 κούπα μερέντα για επικάλυψη
Σε μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν΄ αλλάξει χρώμα.
Ρίχνω ένα ένα τα αβγά και χτυπάω καλά, να ανακατευτούν με το υπόλοιπο, μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το αλεύρι, τη βανίλια και ανακατεύω με ένα κουτάλι.
Αυτό το μείγμα με το αλεύρι, το ρίχνω εναλλάξ, με το γάλα στο μείγμα με το βούτυρο, μέχρι να τελειώσουν.
Ανακατεύω απαλά με σπάτουλα και προσθέτω την τρούφα σοκολάτας.
Αλευρώνω και βουτυρώνω μια φόρμα, ρίχνω το μείγμα και χτυπάω λίγο την φόρμα μου να ισιώσει το μείγμα, του κέικ.
Προ θερμαίνω το φούρνο και ψήνω στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, για 1 ώρα.
Ελέγχω με ένα καλαμάκι για σουβλάκι, τρυπώντας, για να δω αν έχει ψηθεί.
Εφόσον βγάλω από το φούρνο, αφήνω το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρω.
Σε μπολ γυάλινο έβαλα την μερέντα για 3΄΄- 4΄΄ δευτερόλεπτα, στο φούρνο μικροκυμάτων, να λιώσει πολύ λίγο και την έριξα πάνω από το κέικ, να καλυφθεί όλο, ομοιόμορφα!!!
Την ίδια διαδικασία, έκανα και με την άσπρη κουβερτούρα.... μόλις έλιωσε λίγο, με ένα πιρούνι την έριξα πάνω από την μερέντα, κάνοντας άσπρες γραμμές.
Τέλος ρίχνω την τελευταία πινελιάαααα… την χρωματιστή τρούφα !!!!
Ρίχνω ένα ένα τα αβγά και χτυπάω καλά, να ανακατευτούν με το υπόλοιπο, μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το αλεύρι, τη βανίλια και ανακατεύω με ένα κουτάλι.
Αυτό το μείγμα με το αλεύρι, το ρίχνω εναλλάξ, με το γάλα στο μείγμα με το βούτυρο, μέχρι να τελειώσουν.
Ανακατεύω απαλά με σπάτουλα και προσθέτω την τρούφα σοκολάτας.
Αλευρώνω και βουτυρώνω μια φόρμα, ρίχνω το μείγμα και χτυπάω λίγο την φόρμα μου να ισιώσει το μείγμα, του κέικ.
Προ θερμαίνω το φούρνο και ψήνω στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, για 1 ώρα.
Ελέγχω με ένα καλαμάκι για σουβλάκι, τρυπώντας, για να δω αν έχει ψηθεί.
Εφόσον βγάλω από το φούρνο, αφήνω το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρω.
Σε μπολ γυάλινο έβαλα την μερέντα για 3΄΄- 4΄΄ δευτερόλεπτα, στο φούρνο μικροκυμάτων, να λιώσει πολύ λίγο και την έριξα πάνω από το κέικ, να καλυφθεί όλο, ομοιόμορφα!!!
Την ίδια διαδικασία, έκανα και με την άσπρη κουβερτούρα.... μόλις έλιωσε λίγο, με ένα πιρούνι την έριξα πάνω από την μερέντα, κάνοντας άσπρες γραμμές.
Τέλος ρίχνω την τελευταία πινελιάαααα… την χρωματιστή τρούφα !!!!
Καλή Επιτυχία !
Η συνταγη ειναι της Καίτη Νίνου
