Header Ads

Header ADS

Αφρατο ψωμακι






ΥΛΙΚΑ 
1 κούπα χλιαρό νερό
2 κσ ελαιόλαδο
2 κσ μέλι
2 κγ αλάτι
1 1/2 κγ μαγιά ξηρη
3 1/3 κούπες αλεύρι
Εκτελεδη:
Σε λεκάνη βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε τα υλικά καλα να γίνει μια ωραία ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεζτο μέρος για 1 ώρα.
Βγάζουμε τη ζύμη απο τη λεκάνη και τα κόβουμε στα οκτώ. Δημιουργούμε μπάλες με τα κομμάτια που κόψαμε (φωτο στα σχόλια) και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμενο ή λαδωμενο ταψάκι και αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 15 με 20 λεπτά.
Αφήνουμε λίγα λεπτά στη σχάρα να κρυώσουν.
Συνοδεύονται τέλεια με μαρμελάδα, φυστικοβούτυρο, μέλι ή ότι άλλο επιθυμείτε.
Μπορείτε ακόμα να τα συνοδεύσετε με τυριά ή και αλλαντικά!!
Καλή επιτυχία!! Συνταγή της Elena Psillia
Τη συνταγη μας την εστειλε ηΚατερίνα Λάμπρου

Από το Blogger.