Header Ads

Header ADS

Τουρτα με σαντιγυ



Για το πεντεσπάνι:
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά.
3 βανίλιες
1 φακελάκι μπέκιν
2 κουταλιές της σούπας κακάο
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το ηλιέλαιο, και προσθέτουμε το μπέκιν τις βανιλιες το κακάο, και το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια τα οποία έχουμε χτυπήσει σε μαρέγγα.
Βάζουμε το μείγμα σε αντικολητικό ταψάκι, και ψήνουμε στους 180 σε αντιστάσεις. Όταν ψηθεί, ξεφορμάρουμε, και κόβουμε τοπεντεσπάνι σε δύο φέτες. Σιροπάρουμε την πρώτη φέτα με ένα σιρόπι που έχω βράσει για 5 λεπτά, με 1 και 1/2 κούπα νερό και 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη. Έχω χτυπήσει ένα διπλο κουτί σαντιγύ σε σκόνη με το ανάλογο γάλα που γράφει πάνω το κουτι, και στρώνω την μισή πάνω στην πρώτη φέτα. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία. Πεντεσπάνι, σιρόπι, σαντιγύ. Για το γλάσο απο πάνω έλιωσα 100 γρμ κουβερτούρα, με τόσο γάλα ( κουτί) όσο χρειάστηκε για να πετύχω την ρευστότητα που ήθελα. Είναι πολύ αφράτη και νοστιμη.

Η συνταγη ειναι της ελενη δημητριαδη
Από το Blogger.