Κέικ με τρούφα
ΥΛΙΚΑ
5 αυγα
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτελαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
1 κουταλάκια γλυκού μπέικιν
Μισό φλιτζάνι τσαγιού τρούφα
500 γραμμ αλευρι φαριναπ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με τη ζαχαρη να αφρατεψουν καλά ρίχνω λίγο λίγο το αραβοσιτελαιο και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά. Αν θέλουμε κρατάμε λίγο μείγμα και του ριχνουμε δύο κουταλιές κακάο και μια κουταλια γάλα και το ριχνουμε στην φόρμα του κέικ και το κάνουμε δίχρομο.
Ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά περίπου.
Εγώ όταν ήταν ακόμα χλιαρό το κάλυψα με μερεντα και γραμμές από ασπρη σοκολάτα.
Καλη επιτυχία.
Η συνταγη ειναι της Ουρανια Καρδαμη.
