Header Ads

Header ADS

Πτι_ φουρ.



ΥΛΙΚΑ

300βουτυρο αγελαδινο
 350 βούτυρο φαστ
 200 άχνη 
1αυγο 
3 βανίλιες ή 1 κ.γ.υγρη βανίλια
 1 πρέζα αλάτι 
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου (ΌΧΙ ΣΤΙΓΜΗΣ)
 λίγο μπεικιν παουντερ στην μύτη από 1 μικρό κ.γ
.700γρ.αλευρι μαλακό.Μυλοι Αγ.Γεωργιου 
. ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
 Χτυπάμε στο μίξερ για 15' τά βούτυρα με την άχνη.Τα χτυπάμε τόσο πού νά γίνουν κρέμα.Υστερα ρίχνουμε τό αυγό τό αλάτι τη βανίλια το φακελάκι του άνθους αραβοσίτου . Όταν χτυπηθούν καλά σταματάμε τό μίξερ.Εχουμε κοσκονισει το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ καί τό ρίχνουμε στο μείγμα με τά βούτυρα τό ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί τό μείγμα.Υστερα βάζουμε σέ ένα κορνε με οδοντωτή μύτη ποσότητα από τό μείγμα καί κόβουμε μπισκότα.Τα αραδειαζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.Τα ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 175 βαθ.για20' έως ότου χρυσισουν.Οταν κρυώσουν τά κολλάμε ανά δύο με μαρμελάδα.Τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα που έχουμε ρίξει μέσα 1 κ.σ. καλαμποκελαιο.Και όσο είναι ακόμη νωπή η σοκολάτα αν θέλουμε τά βουτάμε καί σέ τρούφα.
Η συνταγη ειναι της  Anna Lampropouloy
Από το Blogger.