ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΔΙΑ
ΥΛΙΚΑ:
2 παντεσπάνια για 24 cm διάμετρο φόρμας
100 ml ελαφρυ σιρόπι
40 ml Λικέρ κεράσι
120 γρμ σοκολατα γκαναζ ( ιση ποσότητα γάλα+ σοκολατα κουβερτούρα)
Για την κρέμα:
2 συσκευασίες τυρί κρέμα (Philadelphia)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί κρέμα γάλακτος 330 ml
2 βανίλλιες
Για την επικάλυψη:
Κομπόστα κεράσι έτοιμο από σούπερ μαρκετ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ:
Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπήστε την με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Αφήστε την για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα άλλο μπολ αδειάστε τις δύο συσκευασίες με το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα σας και προσθέσατε τις βανίλιες
. Αφήστε και αυτό στην άκρη.
Βγάλτε τη σαντιγί από το ψυγείο και βάλτε την στο μείγμα με το τυρί και το ζαχαρούχο. Ανακατέψτε καλά . Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πάρουν μια παχύρευστη μορφή.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Αρχικά κρατάμε γύρω στα 150 γρμ από την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει για να την χρησιμοποιήσουμε στο γαρνίρισμα στο τέλος.
Παίρνουμε την φόρμα μας την καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το ένα παντεσπάνι το σιροπιάζουμε ελαφρά ραντίζουμε με το λικέρ και βάζουμε το μισό κουτί με τα κεράσια και ρίχνουμε την μισή κρέμα από πάνω. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το δεύτερο παντεσπάνι. Γαρνίρουμε πρώτα την τούρτα και στην μέση ρίχνουμε την σοκολάτα γκανάζ. Στολίζουμε κατά βούληση!!!
100 ml ελαφρυ σιρόπι
40 ml Λικέρ κεράσι
120 γρμ σοκολατα γκαναζ ( ιση ποσότητα γάλα+ σοκολατα κουβερτούρα)
Για την κρέμα:
2 συσκευασίες τυρί κρέμα (Philadelphia)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί κρέμα γάλακτος 330 ml
2 βανίλλιες
Για την επικάλυψη:
Κομπόστα κεράσι έτοιμο από σούπερ μαρκετ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ:
Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπήστε την με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Αφήστε την για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα άλλο μπολ αδειάστε τις δύο συσκευασίες με το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα σας και προσθέσατε τις βανίλιες
. Αφήστε και αυτό στην άκρη.
Βγάλτε τη σαντιγί από το ψυγείο και βάλτε την στο μείγμα με το τυρί και το ζαχαρούχο. Ανακατέψτε καλά . Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πάρουν μια παχύρευστη μορφή.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Αρχικά κρατάμε γύρω στα 150 γρμ από την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει για να την χρησιμοποιήσουμε στο γαρνίρισμα στο τέλος.
Παίρνουμε την φόρμα μας την καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το ένα παντεσπάνι το σιροπιάζουμε ελαφρά ραντίζουμε με το λικέρ και βάζουμε το μισό κουτί με τα κεράσια και ρίχνουμε την μισή κρέμα από πάνω. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το δεύτερο παντεσπάνι. Γαρνίρουμε πρώτα την τούρτα και στην μέση ρίχνουμε την σοκολάτα γκανάζ. Στολίζουμε κατά βούληση!!!
