Header Ads

Header ADS

Αφράτο κέικ με γιαούρτι, κακάο και νουτελα





Helena's Greek cooking
Υλικά:
1 αλεύρι φαρινάπ κοσκινισμένο (500 γρ.)
2 κούπες ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο φρέσκο (αναλατο) λιωμένο
150 γρ. Βιτάν (μαργαρίνη) λιωμένη
1 κεσεδάκι γιαούρτι 300 γρ.
1/2 κουπα γάλα
4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 βανίλιες
4 κ.σ κακαο
3 κ.σ. νουτελα
5 κ.σ γάλα για το μείγμα κακαο νουτελας
ξύσμα πορτοκαλιού
Λίγο αλάτι
Λίγα μινι μπισκότα σοκολάτας αλεσμενα και ολόκληρα για την διακόσμηση του γλυκού.
100 γρ. Λευκή κουβερτούρα που την λιώνουμε σε μπεν μαρί η στο φούρνο μικροκυμάτων.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C αέρα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.
Σε μπολ του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά, τις βανίλιες το ξυσμα πορτοκαλιού και το αλάτι. Χτυπάμε δυνατά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Ριχνουνε τα 3/4 της ζύμης στην φόρμα.
Στο υπόλοιπο προσθέτουμε το κακαο
την νουτελα και τις 5 κ.σ. γάλα χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε στη φόρμα πάνω από το άσπρο μείγμα. Με το κουτάλι κάνουμε σχεδία από κάτω προς τα επάνω.
Ψήνουμε για 55 λεπτά (ανάλογα το φουρνο) στους 175C (να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι).
Το αφήνουνε να κρυώσει λίγο και ξεφορμαρουμε. Ρίχνουμε την λιωμένη λευκή κουβερτούρα και τα αλεσμενα μπισκότα.
Καλή επιτυχία φίλες μου δοκιμάστε το είναι καταπληκτικό.
Η συνταγη ειναι της   Eleni Martidou   
Helena's Greek cooking
Από το Blogger.