Header Ads

Header ADS

TΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ




Παντεσπανι:
4 αυγα μεγαλα
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα φαρινα απ
2 κ.σ κακαο
2 βανιλιες
Σιροπι:
1 κουπα νερο
1 κουπα ζαχαρη
Λιγο κονιακ στο τελος έβαλα και χυμό λεμονιού και 1 βανίλια
Κρεμα:
2 φακελακια garni γιωτης κακαο
1 εβαπορε
1 νερο απο το αδειο εβαπορε
1 ζαχαρουχο γαλα
Ντεκορ:
1 πακετο γεμιστα μπισκοτα με βανιλια oreo
1 φακελο σταγονες κουβερτουρας η μια κουβερτουρα λιωμένη
Παντεσπανι
Χτυπαμε τα αυγα,τη ζαχαρη και τη βανιλια για 15' να γινει κρεμα κ με σπατουλα προσθετουμε το αλευρι κ κακαο κοσκινισμενα ανακατευοντας απαλα. Βαζουμε το μειγμα σε στρογγυλη φορμα του κεικ με λαδοκολλα στον πατο. Ψηνουμε για 30' στους 180 στον αερα η μεχρι να ξεκολλησει απο τα τοιχωματα (εμένα μου ψήθηκε στα 20 λεπτά!!!)
Σιροπι
Βραζουμε το νερο και τη ζαχαρη για 8' και αφου το αποσυρουμε απο το ματι ριχνουμε 2 κ.σ κονιακ και αφηνουμε να κρυωσει.
Κρεμα
Χτυπαμε τους δυο φακελους γιωτης με το εβαπορε κ αφου το αδειασουμε το γεμιζουμε με νερο, το αδειαζουμε κ αυτο στο μιξερ κ χτυπαμε 5'. Προσθετουμε και το ζαχαρουχο,χτυπαμε αλλα 2' .Τη βαζουμε στο ψυγειο για 30'-1 ωρα να παγωσει.(Εγώ τα έριξα όλα μαζί στο μίξερ και τα χτύπησα!!!)
Συναρμολογηση
Χωριζουμε το παντεσπανι κ το γυρναμε απο την εσωτερικη του πλευρα το καθενα για να το σιροπιασουμε με ενα πινελο
Σε μια τουρτιερα βαζουμε ενα παντεσπανι σοροπιασμενο,τη μιση κ λιγοτερη παγωμενη κρεμα,παντεσπανι σιροπιασμενο και κρεμα απο πανω και περιμετρικα.
Στολιζουμε γυρω γυρω με τα ορεο κομμενα στη μεση η ολοκληρα. Γαρνιρουμε απο πανω με λιωμενη σοκολατα σε γραμμες και στη μεση βαζουμε 2 ολοκληρα ορεο.
Καλη επιτυχια!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Καλό θα είναι επειδη η υφή της μους είναι λίγο αραιή και ανάλαφρη,να στήσετε την τούρτα μέσα σε τσέρκι και όταν παγώσει στο ψυγείο να την ξεφορμάρετε,και να την καλύψετε και εξωτερικά με την υπόλοιπη κρέμα!!!
Στολίζουμε όπως μας αρέσει!!! Εγώ έτριψα μπισκότα Oreo πασπάλισα όλη την τούρτα εξωτερικά και γαρνίρισα με γκαναζ μαύρης και λευκής σοκολάτας!!!
Η συνταγή είναι από τις λιχουδιές της Σοφης .
Εγώ έκανα κάποιες αλλαγές.
Έφτιαξα το ένα φάκελο γκαρνι με μισό ζαχαρουχο μισο εβαπορέ και 1/3 κούπας νερο .την έβαλα ανάμεσα στα παντεσπάνι .
Και εξωτερικά χτύπησα τον άλλο φάκελο γκαρνι με 1 κρεμα γάλακτος 200 γρ. γιατι η εσωτερική κρέμα είναι σαν μους και δεν στέκεται καλά απέξω.
Η συνταγη ειναι της Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Από το Blogger.