Header Ads

Header ADS

ΚΑΡΥΔΟΠΑΣΤΑ.


ΚΑΡΥΔΟΠΑΣΤΑ.
ΥΛΙΚΑ
18 αυγα
18 κουταλιές σούπας καρύδι
18 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
18 κουταλιές σούπας ζάχαρη ( όχι καλά γεματα)
1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμο
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ μέσα στο οποίο θα λιώσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 κουταλιες γλυκού μπέικιν
2 βανιλιες
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλάκια γλυκού κανέλα.
ΣΙΡΟΠΙ
4 ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 ποτήρια νερού νερό
Λίγο χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
Το βράζω για 10 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζω τα αυγά και χτυπάω τα ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάω με το μίξερ καλά τη ζαχαρη με τους κρόκους μέχρι να μοιάζει με σαντιγί. Προσθέτω το κονιάκ με τη σόδα της βανιλιες το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού το μπέικιν μαζί με το κακάο κοσκινισμενο ανακατεύω και σταματάω το μίξερ. Τώρα δουλεύω το μείγμα με την κουτάλα και με απαλές κυνησεις, ρίχνω εναλλάξ καρύδι, μαρέγκα, σιμιγδάλι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου . Λαδωνουμε το ταψι μας νούμερο 40 και το ψήνουμε στους 200 για 30 λεπτά περίπου, ελέγχουμε με την οδοντογλιφιδα.
Κρύο το γλυκό μας ζεστό το σιρόπι μας.
ΚΡΈΜΑ
1. 200 λίτρο γάλα φρέσκο
10 κουταλιές της σούπας αλευρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 αυγα
70 γραμμ βούτυρο
2 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το μισό γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, το υπόλοιπο γάλα μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το βουτύρου και της βανιλιες τα χτυπάμε για λίγο στο μίξερ και τα προσθέτουμε στο ζεστό γάλα, ανακατεύωντας μέχρι να δέσει ή κρέμα μας, την περνουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανιλιες την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει για μία ώρα περίπου. Την ριχνουμε με προσοχή στο γλυκό μας και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με την μεμβράνη.
Τέλος χτυπάμε μια μικρη φιτικη σαντιγί (αυτή στο πράσινο κουτί) και την στρωνουμε επάνω στην κρεμα, διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Καλη επιτυχία.
Η συνταγη ειναι της Ουρανια Καρδαμη 
Από το Blogger.