Header Ads

Header ADS

ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Συνταγή για τα μπισκότα
ΥΛΙΚΑ
40-60 τμχ Ανάλογα το μέγεθος
230 γρ. βούτυρο αγελαδινό ( μαλακωμένο)
200 γρ. άχνη
1 μεγάλο αυγό
400 γρ αλέυρι
1κγ. αλάτι
1κγ. μπέικιν. Αν δεν τα στολίσετε βάλτε 2κγ μπεικιν)
άρωμα βανίλιας ή ότι άλλο επιθυμείτε
Βάλτε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ και χτυπήστε να αφρατέψει .
Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα να ομογενοποιηθεί.
Χαμηλώστε ταχύτητα και προσθέστε τμηματικά το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το μπέικιν .
Προσθέστε το άρωμα και συνεχίστε σε μέτρια ταχύτητα να γίνει μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα
Αφήστε τη 5 λεπτά να ξεκουραστεί. Η ζύμη αυτή δεν θέλει ψυγείο.
Το καλοκαιρι όμως ίσως χρειαστεί 5 - 10 λεπτά ψυγείο μετά τη ξεκούραση
Απλώστε μια λαδόκολλα στο μπάγκο σας. Πασπαλίστε λίγο αλεύρι. Βάλτε ένα μέρος της ζύμης επάνω
και αφού το απλώσετε λίγο με τα χέρια βάλτε επάνω μια λαδόκολλα και ανοίξτε με τον πλάστη τη ζύμη σε πάχος 4 χιλ.
Κόψτε με κουπ-πατ και με μια σπάτουλα βάλτε τα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Ψήστε τα στους 160' C για 8-10΄λεπτά. Μην περιμένετε να πάρουν χρώμα Θα χρυσίσουν ελάχιστα στις άκρες.
Αφήστε τα να κρυώσουν μέσα στη λαμαρίνα πριντα μετακινήσετε.
Η συνταγη ειναι της  Euridiki Kanatseli

Από το Blogger.