Μιλφειγ
Ψήνουμε 2 φύλλα σφολιάτας αφού πρώτα τα αλείψουμε με αυγό και τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη..( μπορούμε να βάλουμε και έτοιμα)
Γιά την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
2 βανίλιες
2 φακ.άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμης)
6 κ.σ.ζάχαρη..ή 1 κ.τσαγιου
Τα βράζουμε να πήξει η κρέμα...όταν τη κατεβάσουμε από τη φωτιά...ρίχνουμε 2 κρόκους και 3 κουτ.σουπας βούτυρο.
Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει...
Χτυπάμε 250 γρ.κρεμα γάλακτος να αφρατέψει και οταν κρυώσει η κρέμα τις ανακατεύουμε..
Στρώνουμε ένα φύλλο σφολ.κάτω + κρέμα..σφολιάτα + κρεμα..απο πάνω λίγη σαντιγύ τριμμένη σφολιάτα και άχνη!
Γιά την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
2 βανίλιες
2 φακ.άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμης)
6 κ.σ.ζάχαρη..ή 1 κ.τσαγιου
Τα βράζουμε να πήξει η κρέμα...όταν τη κατεβάσουμε από τη φωτιά...ρίχνουμε 2 κρόκους και 3 κουτ.σουπας βούτυρο.
Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει...
Χτυπάμε 250 γρ.κρεμα γάλακτος να αφρατέψει και οταν κρυώσει η κρέμα τις ανακατεύουμε..
Στρώνουμε ένα φύλλο σφολ.κάτω + κρέμα..σφολιάτα + κρεμα..απο πάνω λίγη σαντιγύ τριμμένη σφολιάτα και άχνη!
Η συνταγη ειναι της Ρουλα Λυρου
