ΜΑΝΤΑΡΙΝΑΤΑ
ΜΑΝΤΑΡΙΝΑΤΑ
Φλούδες από 12 μανταρίνια
1/2 καρύδι χοντροκομμένο
2 ποτήρια ζάχαρη
3 κσ κονιάκ
3 κσ φρυγανιά. Ίσως και λίγο παραπάνω
500 γρ κουβερτούρα για επικάλυψη.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φλούδες μανταρινιών τρεις φορές αλλάζοντας το νερό από πέντε λεπτά τη φορά.
Βράζουμε τον πολτό με τη ζάχαρη να δέσει καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.Προσθέτουμε το κονιάκ τα καρύδια ζυμώνουμε και προσθέτουμε τη φρυγανιά να γίνει ζύμη να πλάθετε.
Πλάθουμε ότι σχήμα θέλουμε βρέχοντας τα ακροδάχτυλά μας σε κονιάκ. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Λιώνουμε την κουβερτούρα μπεν μαρί και κάνουμε επικάλυψη και απολαμβάνουμε!!!
Μπορούμε να μην βάλουμε κουβερτούρα και απλώς να τα περάσουμε από τριμμένο καρύδι ή τρούφα.
Δοκιμάστε τα αξίζει τον κόπο!!!
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou
