Σοκολατάκια με 3 υλικά.
Helena's Greek cooking
1).Σοκολατάκια με 3 υλικά.
2).Χουρμάδες και δαμάσκηνα με marzipan σε σοκολάτα.
3).Σύκα ξερά σε σοκολάτα
2).Χουρμάδες και δαμάσκηνα με marzipan σε σοκολάτα.
3).Σύκα ξερά σε σοκολάτα
1). Σοκολατάκια με φουντούκια, πουρακια και πράλινα φουντουκιου (νουτελα).
Αλεθουμε 2 κούπες φουντούκια καβουρδισμένα.
Προσθέτουμε σε ένα μπολ 3 κ.σ γεμάτες νουτελα τα αλεσμενα φουντούκια
και τρίβουμε (χοντρά) 10 πουρακια.
Πλάθουμε μια ζύμη θα κολλά λιγο στα χέρια. Την τοποθετούμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί 3 κουβερτούρες των 125 γρμ. Πλάθουμε στρογγυλά σοκολατάκια βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια μας σε κονιάκ.
Ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα και με δυο πιρούνια τοποθετούμε πάνω σε χαρτί ψησίματος να στεγνώσουν.
Αλεθουμε 2 κούπες φουντούκια καβουρδισμένα.
Προσθέτουμε σε ένα μπολ 3 κ.σ γεμάτες νουτελα τα αλεσμενα φουντούκια
και τρίβουμε (χοντρά) 10 πουρακια.
Πλάθουμε μια ζύμη θα κολλά λιγο στα χέρια. Την τοποθετούμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί 3 κουβερτούρες των 125 γρμ. Πλάθουμε στρογγυλά σοκολατάκια βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια μας σε κονιάκ.
Ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα και με δυο πιρούνια τοποθετούμε πάνω σε χαρτί ψησίματος να στεγνώσουν.
Για τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα:
15 χουρμάδες Αραβίας(είναι μεγάλοι)
15 δαμάσκηνα αποξηραμένα, να είναι μαλακά,
λίγο Μarzipan.
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα, γεμίζουμε το κενό με Marzipan κλείνουμε και βουτάμε μέσα την κουβερτούρα. Αφήνουμε να στεγνώσουν.
15 χουρμάδες Αραβίας(είναι μεγάλοι)
15 δαμάσκηνα αποξηραμένα, να είναι μαλακά,
λίγο Μarzipan.
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα, γεμίζουμε το κενό με Marzipan κλείνουμε και βουτάμε μέσα την κουβερτούρα. Αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σύκα αποξηραμένα:
5-10 σύκα αποξηραμένα.
Βουτάμε στην κουβερτούρα και αφήνουμε να στεγνώσουν.
5-10 σύκα αποξηραμένα.
Βουτάμε στην κουβερτούρα και αφήνουμε να στεγνώσουν.
Ωραιότατα φίλες μου καλή επιτυχία
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ Eleni Martidou
