Header Ads

Header ADS

ΔΙΠΛΕΣ


ΥΛΙΚΑ 
1 κιλό αλεύρι τσουρεκιού
10 κρόκους
2 αυγα
120 γρ γαλα ..
60 γρ κονιακ
30 γρ ουζο
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι μεγάλο
40 γρ μπεικιν παουντερ
20 γρ αλάτι
1 βανίλια .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ζυμώνουμε ολα τα υλικα μαζι σε ζυμη
ξεκουράζουμε 1 ωρα σκεπασμένη με ναύλον και ανοίγουμε σε φυλλο παχους 3 -4 χιλιοστα
κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες κανουμε το παπιονάκι μας και τηγανίζουμε να πάρουν χρυσό χρώμα ,, ... βουτάνε καυτές σε κρύο σιρόπι με αρκετό μέλι μέσα (1 κιλο ζάχαρη με 600 γρ νερό και λίγες σταγόνες λεμόνιου ,, οταν βγάλουμε απο την φωτιά ρίχνουμε μελι μέσα) ..γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι ..      Καλή επιτυχία !!!!!
Συνταγή...George Chatzigiatroudakis
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η Φωτεινή Παρασκευοπουλου

Από το Blogger.