Header Ads

Header ADS

Κουραμπιέδες με ολόκληρα αμύγδαλα



Helena's Greek cooking

Υλικά
900 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ βούτυρο φρέσκο Κερκύρας (Ανάλατο)
Στην Κύπρο θα το βρείτε στον Σκλαβενίτη
1 κρόκο αυγού
2 βανίλιες
200 γρ ζάχαρη άχνη
μισό σφηνάκι κονιάκ
200 γρ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα (ολόκληρα)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Πώς θα τα κάνουμε:
Σε ένα μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε πολύ καλά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη τις βανίλιες τον κρόκο αυγού, το κονιάκ.
Τα χτυπάμε πολύ καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμενο.
Η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια και να τρίβεται. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης μαζί με αμύγδαλα δύο η τρία την κλείνουμε και την κάνουμε μπαλάκι. Τοποθετούμε στην λαμαρίνα αφού απλώσουμε χαρτί ψησίματος και τα πατάμε από πάνω ελαφρώς.
ψήνουμε στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά περίπου (μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο ελαφρύ χρώμα).
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Στον δίσκο που θα τους σερβίρουμε πασπαλίζουμε μπόλικη άχνη, στρώνουμε τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Φίλες μου δεν θα έχετε φάει νοστιμότερους και μυρωδάτους κουραμπιέδες με ολόκληρο τραγανό αμύγδαλο .
Καλή σας επιτυχία
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Η   Eleni Martidou 

Από το Blogger.