Κουραμπιεδακια μπουκιες με αμύγδαλα
Helena's Greek cookingμ.
Κουραμπιεδακια μπουκιες με αμύγδαλα
Υλικά:
1 Spray 350 γρ. η φυτινη
1 πακέτο 250 γρ. Φρέσκο ανάλατο βούτυρο τύπου Lurpack σε θερμοκρασία δωματίου
2 κροκους αυγών και 1 ολόκληρο
2 βανίλιες
1/2 φλι.ζαχαρη άχνη
1 κ γ μπέικιν
1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισΗμένα καβουρδισμένα και αλεσμενα χοντρά
Κονιάκ 1 ποτήρι ελληνικού καφέ
1 κιλό αλεύρι μαλακο (Farina 00)
1 Spray 350 γρ. η φυτινη
1 πακέτο 250 γρ. Φρέσκο ανάλατο βούτυρο τύπου Lurpack σε θερμοκρασία δωματίου
2 κροκους αυγών και 1 ολόκληρο
2 βανίλιες
1/2 φλι.ζαχαρη άχνη
1 κ γ μπέικιν
1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισΗμένα καβουρδισμένα και αλεσμενα χοντρά
Κονιάκ 1 ποτήρι ελληνικού καφέ
1 κιλό αλεύρι μαλακο (Farina 00)
Πώς θα τα κάνουμε:
Χτυπάμε πρώτα το Lurpack να ασπρίσει προσθέτετε το Spray χτυπάτε να ενωθούν τα βούτυρα ρίχνετε τα αυγά και συνεχίζετε, προσθέτετε το κονιάκ τις βανίλιες την άχνη, σε αυτό το σημείο ρίχνετε τα αμύγδαλα και συνεχίζετε με το χέρι.
Ρίχνετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν αφού τα κοσκινίσετε πρώτα. Δεν δουλεύετε την ζύμη πολύ, πλαθετε μπουκιες σε μέγεθος καρυδιού η βγάζετε σχήματα με κούπ πάτ.
Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο 180C μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Στις πιατέλες που θα τα σερβίρετε ρίχνετε άχνη πρώτα και μετά τα κουραμπιεδακια ρίχνοντας άχνη ζάχαρη πάνω τους.
Χτυπάμε πρώτα το Lurpack να ασπρίσει προσθέτετε το Spray χτυπάτε να ενωθούν τα βούτυρα ρίχνετε τα αυγά και συνεχίζετε, προσθέτετε το κονιάκ τις βανίλιες την άχνη, σε αυτό το σημείο ρίχνετε τα αμύγδαλα και συνεχίζετε με το χέρι.
Ρίχνετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν αφού τα κοσκινίσετε πρώτα. Δεν δουλεύετε την ζύμη πολύ, πλαθετε μπουκιες σε μέγεθος καρυδιού η βγάζετε σχήματα με κούπ πάτ.
Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο 180C μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Στις πιατέλες που θα τα σερβίρετε ρίχνετε άχνη πρώτα και μετά τα κουραμπιεδακια ρίχνοντας άχνη ζάχαρη πάνω τους.
Καλή επιτυχία φίλες
Η συνταγη ειναι της Eleni Martidou
