Σάντα μπισκότα
ΥΛΙΚΑ
350 γρ αλεύρι
100 γρ άχνη ζάχαρη
250 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό ,ινδοκάρυδο,σοκολάτα λιωμένη και κόκκινη ζαχαρόπαστα η σάλτσα φράουλας
350 γρ αλεύρι
100 γρ άχνη ζάχαρη
250 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό ,ινδοκάρυδο,σοκολάτα λιωμένη και κόκκινη ζαχαρόπαστα η σάλτσα φράουλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενσωματώστε όλα τα υλικά μαζί χτυπώντας τα στο μίξερ και βαλτε την ζύμη στο ψυγείο μια ώρα..Βγαλτε την ανοιξτε την και με κουπ πατ καρδιάς φτιαξτε καρδουλες και ψήστε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτα παντα φυσικά σε προθερμασμένο φούρνο..Τ ώρα μόλις κρυώσουν αρχίστε την διακόσμηση..Για τα άσπρα του γένεια χρησιμοποιούμε ινδοκάρυδο.. Και για τον σκούφο του εδώ θα σας προτείνω δυο τρόπους ή με κόκκινη ζαχαρόπαστα ή με σάλτσα φράουλας η άλλου κόκκινου φρούτου που φτιάχνω πάντα και διατηρώ στην κατάψυξη όλο τον χρόνο για να διακοσμώ γλυκά η κέικ ,παγωτά, τσιζκεικ κλπ.Σ την συγκεκριμένη συνταγή εγώ χρησιμοποιησα την σάλτσα μου που φτιάχνω με 2-1/2 φλ. φράουλες κομμένες σε κομμάτια 1/4 φλ. ζάχαρη 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού 1/4 φλ. νερό ή έτοιμο χυμό φράουλας και 1 κ. σούπας κορν φλάουρ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.Περιμένουμε να αρχίσει να κοχλάζει…και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία έτσι ώστε να σιγοβάζει και να πήζει το σιρόπι, ανακατεύοντας μαλακά μερικές φορές. Τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε νερό ή χυμό και το προσθέτουμε στην σάλτσα ανακατεύοντας....Αφήνουμε να πάρει μια βράση και την κατεβάζουμε να κρυώσει..
Η συνταγη ειναι Ευα Μπετζ
