Χριστουγενιατικα τρουφακια με ινδοκάρυδο και ζαχαρουχο
Helena's Greek cooking
Υλικά:
300 γραμμάρια ινδοκάρυδο και λίγο επιπλέον για το πασπαλισμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ
150 γρ. γκοφρετα με άσπρη γέμιση
1 κουβερτούρα 125 γρ.
1 κ. σ βιταμ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ
150 γρ. γκοφρετα με άσπρη γέμιση
1 κουβερτούρα 125 γρ.
1 κ. σ βιταμ
Πώς θα τα κάνουμε
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο με το ζαχαρούχο γάλα πάρα πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα. Προσθέτουμε το λικέρ και την γκοφρετα που σπάμε με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούντα υλικά μας.
Περνούμε με το χέρι ζύμη και πλάθουμε στρογγυλά τρουφακια που τα ρίχνουμε μέσα στο ινδοκαρυδο και μετά τοποθετούμε στα χαρτάκια.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το Βίταμ στα μικροκύματα, ανακατεύουμε και βουτάμε ένα ένα μερικά τρουφακια. Αφήνουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε λίγο ινδοκάρυδο πάνω στα τρουφακια. Όταν σφίξει η κουβερτούρα τοποθετούμε σε χαρτάκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο με το ζαχαρούχο γάλα πάρα πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα. Προσθέτουμε το λικέρ και την γκοφρετα που σπάμε με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούντα υλικά μας.
Περνούμε με το χέρι ζύμη και πλάθουμε στρογγυλά τρουφακια που τα ρίχνουμε μέσα στο ινδοκαρυδο και μετά τοποθετούμε στα χαρτάκια.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το Βίταμ στα μικροκύματα, ανακατεύουμε και βουτάμε ένα ένα μερικά τρουφακια. Αφήνουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε λίγο ινδοκάρυδο πάνω στα τρουφακια. Όταν σφίξει η κουβερτούρα τοποθετούμε σε χαρτάκια.
Καλή επιτυχία
Η συνταγη ειναι της Eleni Martidou
