Μαρμελάδα εσπεριδοειδών
Υλικά
12 πορτοκάλια
6 μανταρίνια
4 λεμόνια
Εκτέλεση
Βράζω τα φρούτα 4 φορές από 5 λεπτά, αλλάζοντας το νερό ενδιάμεσα για να φύγει η πίκρα.
Πολτοποιώ τα φρούτα ολόκληρα βγάζοντας κουκούτσια.
Ζυγίζω και προσθέτω 1 κιλό ζάχαρη λιγότερη από το βάρος του πολτού.
Αφήνω αρκετές ώρες να βγάλει υγρά.
Αν δεν έχετε πολύ μεγάλη κατσαρόλα, χωρίστε τον πολτό στα 2 και μετά βάλτε τη ζάχαρη.
Βράζω 20 λεπτά ανακατεύοντας για αρχίζουν τα υγρά να εξατμίζονται.
Ενώνω τον πολτό από τις 2 κατσαρόλες και αφήνω πάλι να κρυώσει καλά.
Εν συνεχεία κάνω τον τελικό βρασμό , αλλά 20 λεπτά περίπου και βάζω την καυτή μαρμελάδα σε καυτά βάζα, γεμίζοντας τα ξέχειλα.
Αναποδογυρίζω τα βάζα κι αφήνω μέχρι να κρυώσουν
12 πορτοκάλια
6 μανταρίνια
4 λεμόνια
Εκτέλεση
Βράζω τα φρούτα 4 φορές από 5 λεπτά, αλλάζοντας το νερό ενδιάμεσα για να φύγει η πίκρα.
Πολτοποιώ τα φρούτα ολόκληρα βγάζοντας κουκούτσια.
Ζυγίζω και προσθέτω 1 κιλό ζάχαρη λιγότερη από το βάρος του πολτού.
Αφήνω αρκετές ώρες να βγάλει υγρά.
Αν δεν έχετε πολύ μεγάλη κατσαρόλα, χωρίστε τον πολτό στα 2 και μετά βάλτε τη ζάχαρη.
Βράζω 20 λεπτά ανακατεύοντας για αρχίζουν τα υγρά να εξατμίζονται.
Ενώνω τον πολτό από τις 2 κατσαρόλες και αφήνω πάλι να κρυώσει καλά.
Εν συνεχεία κάνω τον τελικό βρασμό , αλλά 20 λεπτά περίπου και βάζω την καυτή μαρμελάδα σε καυτά βάζα, γεμίζοντας τα ξέχειλα.
Αναποδογυρίζω τα βάζα κι αφήνω μέχρι να κρυώσουν
Η συνταγή είναι της
Ελευθερία Παππά
