Header Ads

Header ADS

Πορτοκαλόπιτα με πολτό πορτοκαλιού



Υλικά:
3 μέτρια πορτοκάλια πολτοποιημένα
4 αβγά
2 πορτοκάλια το ξύσμα τους ...
250 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γραμ. ζάχαρη
200 γραμ. καλαμποκέλαιο
1,5 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Σιρόπι:
500 γραμ. νερό
200 γραμ. χυμό πορτοκάλι
700 γραμμάρια ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
4 καρφάκια γαρύφαλλο
6-8 ροδέλες από 1 ολόκληρο πορτοκάλι (για την διακόσμηση)
Πλένω πολύ καλά τα 3 πορτοκάλια, τα κόβω στα τέσσερα, αφαιρώ κουκούτσια και χοντράδια και τα πολτοποιώ στο μούλτι.
Ολόκληρα όπως είναι με τη φλούδα.
Σε κάδο του μίξερ χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη για 5' στο δυνατό για να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψουν τα αβγά.
Πρέπει να γίνει μια πολύ αφράτη κρέμα.
Στην συνέχεια προσθέτω το καλαμποκέλαιο και χτυπάω πολύ καλά για άλλα 2' με το μίξερ.
Αφήνω το μίξερ στην άκρη και συνεχίζω να ρίχνω το πουρέ πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και ανακατεύω με απαλές κινήσεις με σπάτουλα σιλικόνης.
Βουτυρώνω ένα ταψάκι 30εκ Χ 26εκ....εγώ εδώ έβαλα στρογγυλή φόρμα.... και το πασπαλίζω με λίγο σιμιγδάλι.
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζω λίγο νερό και βράζω, τις ροδέλες από το πορτοκάλι, για να τις ξεπικρίσω λίγο....για την διακόσμηση.... τις στρώνω μες στο ταψί πριν ρίξω το μείγμα.
Μόλις ρίξω το μείγμα βάζω και τις από πάνω ροδέλες πορτοκαλιού.
Ρίχνω το μείγμα και βάζω σε προ θερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ανάλογα τον φούρνο.
Μόλις δω και ροδοκοκκινίσει, ελέγχω με την λάμα ενός μαχαιριού και δεν κολλάει τότε έχει ψηθεί.
Βγάζω από τον φούρνο, κόβω το γλυκό σε ισόμετρα κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.
Σε κατσαρολάκι, βάζω το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και ανάβω την φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει μια βράση, κατεβάζω από φωτιά.
Ρίχνω κατευθείαν το σιρόπι στην πορτοκαλόπιτα μου, αφήνω για 2 ώρες να τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει το γλυκό.
Καλή Επιτυχία !!!
Η συνταγη ειναι της  Καίτη Νίνου

Από το Blogger.