Κεικ αμυγδάλου με κρέμα κάστανο
250 γρ βούτυρο
2 φλ ζάχαρη
1 φλ χυμό πορτοκάλι
4 αβγα
1κ.γλ.σοδα
1 μπέικιν παουντερ
1 κ.γλ. μαχλέπι
3 φλ αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλ αμύγδαλα άσπρα χοντροκομμενα
2 φλ ζάχαρη
1 φλ χυμό πορτοκάλι
4 αβγα
1κ.γλ.σοδα
1 μπέικιν παουντερ
1 κ.γλ. μαχλέπι
3 φλ αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλ αμύγδαλα άσπρα χοντροκομμενα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά βούτυρο ζάχαρη μετά αβγα στο χυμό λιώνουμε την σόδα, προσθέτουμε στο μίγμα μετά το μπέικιν το μαχλέπι και το αλεύρι. Στο τέλος τα αμύγδαλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50' περίπου.
Ανακατεύουμε καλά βούτυρο ζάχαρη μετά αβγα στο χυμό λιώνουμε την σόδα, προσθέτουμε στο μίγμα μετά το μπέικιν το μαχλέπι και το αλεύρι. Στο τέλος τα αμύγδαλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50' περίπου.
Εγώ βρήκα αυτήν την κρέμα κάστανο και την έβαλα επικάλυψη και στο τέλος αμύγδαλα καβουρντισμένα.
Η συνταγη ειναι της
Eleftheria Triantafilopoulou
