πράσινα φύλλα για σαλάτα διάφορα (της αρεσκείας μας)
1 φλιτζ. ρώγες από σταφύλι
150 γραμ. χαλούμι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φρέσκο κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές λωρίδες
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες (αφαιρούμε τους σπόρους)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φύλλα για τη σαλάτα, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε με το χέρι.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: χτυπάμε σε σέϊκερ ή στο μούλτι το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο, και το αλάτι.
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά (πράσινα φύλλα, κολοκυθάκι, ντομάτες) σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το σταφύλι (αν οι ρώγες έχουν σποράκια, τις αφαιρούμε κόβοντας κάθε ρώγα με ένα μαχαιράκι στη μέση. Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά.
Ψήνουμε το χαλούμι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τις φέτες με σπάτουλα, ώστε να ροδίσουν ωραία και από τις δύο πλευρές. Μεταφέρουμε τα υλικά της σαλάτας από το μπολ σε πιατέλα σερβιρίσματος. Προσθέτουμε το χαλούμι το αγγούρι και σερβίρουμε.
Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες,κάντε κλικ εδώ