Header Ads

Header ADS

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΑΚΙΑ

Υλικά για τη ζύμη 

7 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις 
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ. 
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. 
2 κούπες σπορέλαιο. 
1 κούπα χυμό πορτοκάλι                                                                                                                                   Γέμιση 
2 μήλα.
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. 
1 κουταλιά σούπας κανέλα.
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα καρύδια. 


 Εκτέλεση. 

 Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το σπορέλαιο τη ζάχαρη, το πορτοκαλί και ανακατεύουμε ελαφρά, έχουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέικιν παουντερ και τα ρίχνουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε, ζυμώνουμε να ενωθούν καλά το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκούραστη για μισή ώρα... Ετοιμάζουμε τη γέμιση, τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά, ρίχνουμε το μέλι, την κανέλα, τη φρυγανιά, τα καρύδια και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ζύμη την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλο και με κούπα ή ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους σε κάθε ένα βάζω μια κουταλιά γλυκό γέμιση. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Για το κουκούλωμα θα χρειαστούμε λίγο ούζο και 500 γραμ. ζάχαρη άχνη.  Ζεστα όπως είναι τα ραντίζουμε με το ουζο και τα κουκουλώνουμε με την ζαχαρη αχνη .
Χρονος εκτελεσης 120 λεπτα .Μεριδες 30 κομματια 

 Καλή σας ευτυχία 


Η συνταγή είναι της Ουρανία Καρδάμη 
Από το Blogger.