Μπακλαβαδακια..
Εσείς και 3 ακόμη άτομα διαχειρίζεστε τα μέλη, τους συντονιστές, τις ρυθμίσεις και τις δημοσιεύσεις για την ομάδα Δημιουργίες της ΝίΘα χρειαστούμε..
500 γραμμ φύλλο για μπακλαβά
500 γραμμ καρύδια
125 γραμμ φρυγανιά τριμμένη
2 βανιλιες
1 κουταλιά γλυκού κανέλλα
Μισό φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
Μισό κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο ( εγώ δεν έχω βάλει δεν μόυ αρέσει)
1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο.
2φλιτζανια ελαιόλαδο.
ΣΙΡΌΠΙ.
2.1/2 ποτήρια νερό
2.1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη 3 κουταλιές μέλι
Χυμό από μισό λεμόνι
Όταν πάρει βράσει το αφήνουμε για 10 λεπτά και το κλείνουμε..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ..
Χοντροκομμένα τα καρύδια σε μία λεκάνη ρίχνουμε τη φρυγανιά,της βανιλιες,την κανέλα,τη ζάχαρη ( το γαρίφαλο) και ανακατεύουμε.Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο να κάψει καλά και καβουρντιζω το μείγμα..
Βάζω πάλι στο τηγάνι τα δύο φλιτζάνια ελαιόλαδο να κάψουν καλά και ανοίγω τα φύλλα μου. Απλωνω ένα φύλλο στον πάγκο και με πινέλο το λαδωνω με το λάδι που έχω κάψει, βάζω και δεύτερο φύλλο λαδωνω και ρίχνω από το μείγμα κοντά, κοντά το κάνω μασούρι και περνώ ένα φύλλο ακόμα το λαδωνω καλά και τυλιγω το μασούρι μου κόβω οτι μέγεθος το θέλω ή μικρά μπακλαβαδακια ή κανονικό μπακλαβά..
Ψηνω στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αν χρειάζεται τα γυριζω και στο πλάι να πάρουν χρώμα..
Τα σιροπαρουμε και τα δύο ζεστά. Αν χρειαστεί τους ρίχνουμε λίγο σιρόπι ακόμα με ένα κουταλάκι...
Καλή σας επιτυχία!
Η συνταγή είναι της Ουρανία Καρδάμη
