Υλικά για το παντεσπάνι: 1.1/2 ποτήρι νερού αλεύρι φαρίναπ 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 6 αυγά τα ασπράδια μαρεγκα 3 βανιλιες 1 φλυτζάνι καφέ γάλα 3 κουταλιές σούπας νερό 1 μπεικιν 100 γραμμ βιταμ Χτυπάμε τό βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και ριχνουμε ένα ένα τους κρόκους και χτυπάμε καλά.ριχνουμε της βανιλιες το γάλα το νερό και το μπεικιν ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο αλεύρι λίγη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.. Βουτυρονουμε το ταψί μας νούμερο 30 και ψήνουμε στούς 200 για 3 20 -25 λεπτά.. Σιρόπι: 1.1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη 2.1/2 ποτήρι νερού νερό και το σιρόπι από τον ανανά, βράζουμε για 5 λεπτά . Κρύο το γλυκό ζεστό το σιρόπι.. Κρέμα ανανά: 2 κρέμες στιγμής γιωτης βανίλια 1 κουτί διπλό αλσα τοπ σαντιγί και το ανάλογο γάλα που γράφει ή συσκευασία. 1 κουτί ανανά 340 γραμμ 250 γραμμάρια καβουρδισμένα αμύγδαλα. Τα χτυπάμε όλα μαζί και προσθέτουμε τον ανανά κομμένο σε μικρά κομμάτια και το μισό αμύγδαλο.. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά καί τέλος χτυπάμε 250 γραμμάρια φυτική σαντιγί με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε το γλυκό μας όπως μας αρέσει, ριχνουμε και το υπόλοιπο αμύγδαλο και σερβίρουμε!! Ένα γλυκάκι ελαφρύ, δροσερό και γευστικο!! Καλή επιτυχία!! Η συνταγή είναι της Ουρανια Καρδαμη!
ΣΤΕΊΛΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΣΑΣ!
Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες,κάντε κλικ εδώ