Λικερ βυσσινο!!!
ετοιμο και το λικερ βυσσινο!!!3 χρονια αυτο φτιαχνω..να σας κερασω;
Υλικά:
1 κιλό βύσσινο
1 κιλό ζάχαρη...
1 κιλό κονιάκ
3 καρφάκια γαρύφαλλο
1 λεπτό ξυλάκι κανέλα
1 κιλό κονιάκ
3 καρφάκια γαρύφαλλο
1 λεπτό ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
Πλένω το βύσσινο και το βάζω σε μία γυάλα μαζί με την ζάχαρη, το γαρύφαλλο και την κανέλα. Το βάζω για 2 έως 4 μέρες στον ήλιο και θα το κουνάω λίγο κάθε μέρα. Μετά από 2-4 μέρες θα έχει βγάλει το ζουμί του, βάζω το κονιάκ και με μία ξύλινη κουτάλα το ανακατεύω και τ’ αφήνω για 2 μήνες στον ήλιο και θα το ανακατεύω που και που. Μόλις περάσουν οι 2 μήνες το σουρώνω και το βάζω στο μπουκάλι.
Καλή επιτυχια ! Τη συνταγή μας την εστειλε η Αγγελική Βαλλιάνου!
