!Γεμιστά ορφανά όλο γεύση και άρωμα εμπλουτισμένα με μαύρη σταφίδα και κουκουνάρι!
Υλικά
7 ντομάτες6 πιπεριές
2 στρογγυλά κολοκύθια
3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
11/2-2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 και 1/2 φλυτζ. τσαγιού ρύζι parboiled
3 κουτ. σούπας μαύρη σταφίδα
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Δυόσμος ψιλοκομμένος
1 και 1/2 φλυτζ. τσαγιού χυμός ντομάτας
2-3 κουτ. σούπας γαλέτα
Εκτέλεση
Κόβω τα καπάκια από τα λαχανικά και τα κρατάω στην άκρη. Αδειάζω το εσωτερικό από τις ντομάτες, τις πιπεριές και το κολοκύθι. Αλέθω στο μπλέντερ το εσωτερικό από τις ντομάτες και το κολοκύθι. Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνω το χυμό ντομάτας, ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύω. Βάζω τα άδεια λαχανικά στο ταψί και στα κενά μοιράζω τις πατάτες.Σε ελαιόλαδο σωτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτω το ρύζι και το σωτάρω για λίγο να γυαλίσει. Προσθέτω στην κατσαρόλα το αλεσμένο εσωτερικό των λαχανικών, ελαιόλαδο, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό ή χυμό ντομάτας, αν χρειάζεται λίγο υγρό. Σιγοβράζω για 5' περίπου. Προσθέτω τα μυρωδικά και ανακατεύω καλά.
Γεμίζω τα λαχανικά κατά τα 3/4, για να έχει χώρο το ρύζι να φουσκώσει. Τα σκεπάζω με τα καπάκια τους. Τα πασπαλίζω με τη γαλέτα και τα περιχύνω με ελαιόλαδο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 11/2 ώρα ή λίγο παραπάνω ανάλογα με το φούρνο. Στο ενδιάμεσο περιχύνω τα λαχανικά 1-2 φορές με το ζουμάκι.
Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη μας Tonia Vassilakou !!!!
