Header Ads

Header ADS

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ


Υλικά : 

2 κιλά σύκα ώριμα
700 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
1 μήλο τριμμένο ή κομματάκια
1 λεμόνι το χυμό του
4 ξυλάκια κανέλας
4 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο ή 1-2 κ.γ. τριμμένο γλυκάνισο μέσα σε τουλπάνι ή τούλι και δεμένο καλά.


Εκτέλεση : 

Για αρχή πλένουμε πολύ καλά τα σύκα μας και κόβουμε το κοτσάνι από πάνω και με ένα μαχαιράκι κυκλικά το σκληρό μέρος από κάτω.
Τα κόβουμε στα 4 και τα βάζουμε εναλλάξ με την ζάχαρη μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Έπειτα προσθέτουμε το μήλο, την κανέλα και τον γλυκάνισο και αφήνουμε για 2-3 ώρες το πολύ, να βγάλουν τα ζουμιά τους και να λιώσει η ζάχαρη.
Στην συνέχεια ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό μέχρι να πάρουν μια βράση. Μετά, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 35-40 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.

•[Σε όσους αρέσει η μαρμελάδα τους να έχει κομμάτια μέσα την αφήνουν ως έχει. (Αφού πρώτα όμως έχουν ξεφλουδίσει όσο περισσότερο γίνεται, τα σύκα στην πρώτη φάση)]•

Εμένα μου αρέσει να είναι λεία και για αυτό λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά περνάω την μαρμελάδα μου από το μούλτι και χωρίς να έχω ξεφλουδίσει τα σύκα μου. Έτσι δίνει μια πιο πλούσια γεύση στην μαρμελάδα μου.
Στην συνέχεια ξαναγυρνάμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση ακόμη.
Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη ??????

Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και την φυλάμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Έτσι έχουμε πάντα φρέσκια μαρμελάδα σύκο με άρωμα γλυκάνισου όλο το χειμώνα για να την αλείφουμε στο ψωμί και τις φρυγανιές μας για πρωινό είτε ως γέμιση και επικάλυψη στα κέικ και τις τάρτες μας!!!
Καλή επιτυχία ?? ??
Τη συνταγη μας την εστειλε  Efi Economou !
Από το Blogger.