ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά:
3 φιλέτα σολωμού1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 πατάτες
3 ντομάτες (2 τριμμένες στον τρίφτη και 1 κομμένη σε καρέ)
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο σε κυβάκια
1 κολοκύθι σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
Ρίγανη και Δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το σολωμό. Το αλατοπιπερώνουμε αφού στραγγίξει και προσθέτουμε λίγη ρίγανη και δεντρολίβανο. Στο ταψί στρώνουµε από κάτω τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το φιλέτο από πάνω και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά μας. Προσθέτουμε και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε ελαιόλαδο να πάει παντού αλλά όχι υπερβολές. Προσθέτουμε και ελάχιστο βρασμένο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα στον αέρα και κάτω αντίσταση για να ψηθούν οι πατάτες. Στα μισά του ψησίματος αν έχει πάρει χρώμα από πάνω σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.Καλή επιτυχία ?? ??
Τη συνταγη μας την εστειλε Efi Economou !
