ΠΑΕΓΙΑ .
Παεγια για ξεχωριστές περιστάσεις και οχι μονο
Υλικα
8 γαριδες20 μυδια
Λιγο αρακα
1 κρεμυδι
3 σκ σκορδο
Μια πιπερια κοκκινη
Μια πιπερια πορτοκαλι
Λιγο σαφραν
Λιγη παπρικα
Αλατοπιπερο
Ελαιολαδο
6-7 τοματινια κομενα στη μεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδιζω τις γαριδες και βαζω τα κεφαλια( κραταω δυο τρια για ντεκορ) και τις ουρές να βρασουν για λιγο ,σε 4 κουπες νερο μαζι με το σαφραν.Σουρωνω και φυλαω τον ζωμο για αργοτερα
Σε τηγανι με ελαιολαδο και μια σκ σκορδο Σωταρω ελαφρα τις γαριδες και τα μυδια.Τα βαζω στην ακρη για αργοτερα
Σε φαρδύ τηγανι,Σωταρω με ελαιολαδο ολα τα λαχανικα
Προσθετω δυο κουπες κιτρινο ρυζι και το Σωταρω κι αυτο λιγο
Σβηνω με λιγο ουζο
Οταν εξατμιστει το ουζο,ριχνω το ζωμο απο τις γαριδες και αφηνω να βρασει
Λιγα λεπτα πριν το τελος αλατίζω,δοκιμαζοντας,πιπεριζω ,ριχνω και λιγη παπρικα και προσθετω τις γαριδες και τα μυδια ,να βρασουν για ενα με δυο λεπτα.
Κατεβαζω απο τη φωτια και σκεπαζω με αλουμινοχαρτο
Εγω λογω επετειου,καθαρισα μια στρογγυλή κολοκυθα απο τον κηπο μας( δεν ειχε πολυ ψυχα)
Την πασαλειψα μεσα με λαδι και παπρικα και την εψησα στους 200 για μιση περ ωρα
Και τη γεμισα με την Παεγια .
Τη συνταγη μας την εστειλε η Maria Ntelimara.
