Header Ads

Header ADS

Σπιτικά κρουασάν


Κρουασανάκια δύο είδη: με κομματάκια γκούντα-λουκανικάκια κοκτέιλ και με κρέμα φέτας (φέτα χτυπημένη με γάλα και πιπέρι)! Η συνταγή για τα κρουασάν είναι του πατ. Αθανάσιος Γεώργιος Τσομπανίδης

Σπιτικά κρουασάν γεμάτα με φέτα ή κοκτέιλ λουκάνικα και κίτρινο τυρί σε φέτες


Ζύμη

2 ποτήρια με χλιαρό γάλα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ΑΥΓΌ ΚΑΙ 1 αυγό λευκό
1 γλ ζάχαρη
1,5 γλ αλάτι
16 γρ αποξηραμένα μαγιά
7,5-8 κούπες αλεύρι


Γέμισμα

300 g της (φέτα, φέτες κίτρινου τυριού κομμένα σε μικρά τεμάχια και κοκτέιλ λουκάνικα ή άλλα αλμυρό ή γλυκά πλήρωσης)


Για την επιφάνεια

1 κρόκο αυγού
1 γλ ελληνικό γιαούρτι
Λευκό και μαύρο σουσάμι για αλμυρό κρουασάν ή ζάχαρη σε σκόνη για γλυκά κρουασάν


Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάζουν όλα τα συστατικά, εκτός από το αλεύρι. Προσθέστε αλεύρι και ζύμωσε μέχρι να πάρετε μια ζύμη. Καλύψτε με ένα πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε τη ζύμη να ανέβει σε ένα ζεστό μέρος για το 30 '. Κόψτε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Roll κάθε κομμάτι λεφτά σε κύκλο. Κόψε τη ζύμη σε 12-16 τρίγωνα, βάλε λίγη γέμιση στο πλατύ μέρος των τρίγωνα και roll τα σε κρουασάν.
Προθέρμανση φούρνος στο 180 γ. Βάλτε τα κρουασάν σε ένα χαρτί περγαμηνή και αφήστε τους να αύξηση. Σε ένα μικρό μπολ νίκησε τον κρόκο αυγού με γιαούρτι και βούρτσα το κρουασάν με το μείγμα. Εξάπλωση λευκό και μαύρο σουσάμι στα αλμυρό κρουασάν. Ψήσω τα μέχρι ελαφρώς ξεροψημένο. Αν κάνεις κρουασάν με γλυκό γέμισμα, πριν σερβίρεις, εξάπλωση λίγη ζάχαρη σε σκόνη πάνω τους.
Τη συνταγη μας την εστειλε η  Tonia Vassilakou .
Από το Blogger.